Palestijnen: Premier Bennett is verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden en schending v/d mensenrechten

Het ‘buitenlandse ministerie’ van de Palestijnse Autoriteit bekritiseerde woensdag het stilzwijgen van de internationale gemeenschap over de ‘misdaden van de kolonisten’ tegen het Palestijnse volk.

In een verklaring beschreef het “ministerie” van de PA de acties van de “kolonisten” in Judea en Samaria als “oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid”, en merkte op dat het stilzwijgen van de internationale gemeenschap over deze kwestie de “bezettingsautoriteiten” aanmoedigt om door te gaan met het plegen van schendingen van de mensenrechten en uitbreiding van nederzettingen ten koste van het land van ‘de staat Palestina’, waardoor de mogelijkheid om een ​​levensvatbare Palestijnse staat te vestigen wordt verijdeld.

De verklaring zei ook dat het ‘ministerie van Buitenlandse Zaken’ van de PA de Israëlische ‘misdaden’ in de gaten houdt en documenteert om ze voor het Internationaal Strafhof te brengen, zodat het ‘oorlogsmisdadigers’ en ‘Joodse terroristen’ vervolgt.

De Israëlische regering onder leiding van Naftali Bennett blijft kolonisten en hun gewapende terroristische organisaties toestaan ​​om Palestijnse burgers, hun land en eigendommen te verwoesten“, aldus de verklaring “en de ‘misdaden van het bezettingsleger en zijn kolonisten’.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA: Bennett is responsible for war crimes” van 30 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.