De relatie van Israël met de Democraten van Joe Biden zal alleen maar verslechteren

Toen Kamala Harris, de vice-president van de Verenigde Staten, een studente die Israël valselijk beschuldigt van “etnische genocide” en de hulp aan Israël bekritiseert, vertelde ze haar dat ze ‘blij’ is dat de universiteitsstudent ‘haar waarheid’ uitsprak.

Aldus waren we getuige van de acceptatie van antisemitisme in de Verenigde Staten, een aanvaarding vermomd als de progressieve mantra die iedereen zijn eigen verhaal laat, ongeacht nauwkeurigheid en historische waarheid.

Dit is een natuurlijk gevolg van het falen van president Biden en parlementsvoorzitter Nancy Pelosi om de tien leden van de Democratische Partij van het Huis van Afgevaardigden te berispen die zich onthielden of tegen Amerika stemden en $ 1 miljard aan hulp verstrekten om Israël te helpen zijn Iron Dome-raketafweersysteem aan te vullen.

Iron Dome was uitgeput nadat het met succes was gebruikt tijdens:

Na overweldigende goedkeuring van de financiering met 420 stemmen voor en 9 tegen – bij 2 onthoudingen – verklaarde Rosa DeLauro, voorzitter van de House Committee, het volgende:

Dit wetsvoorstel toont aan dat de toewijding van het Congres aan onze vriend en bondgenoot Israël tweeledig en ijzersterk is. Het vervult onze morele verplichting om de levens van onschuldige burgers te beschermen en helpt bij het leggen van de basis voor vrede.

Die morele verplichting ontbrak echter helaas in de besluiten van 9 leden om de financiering niet goed te keuren:

  • 1 Republikein – Rep. Massie en
  • 8 Democraten – Vertegenwoordigers Tlaib, Omar, Pressley, Bush, Carson, Newman, Garcia en Grijalva
  • 2 andere democraten – afgevaardigden Ocasio-Cortez en Johnson – onthielden zich van stemming. Ocasio-Cortez verduidelijkte in een latere verklaring dat zij ook tegen de financiering was.

Grijalva bekleedt een leidende positie als voorzitter van het House Natural Resources Committee. Ocasio-Cortez, Tlaib, Omar en Pressley – ook wel de “Squad” genoemd – maken deel uit van een groeiende en luidruchtige groep Democraten in het Congres die kritisch staan ​​tegenover Israël en zijn beleid. Bush en Newman versloegen vorig jaar beide meer gematigde Democraten in de voorverkiezingen.

The ‘Squad’ binnen Biden’s Democratische Partij is bijzonder boos op Israël omdat het zich verdedigt tegen de raketten van Hamas, Islamitische Jihad en Hezbollah

Tlaib’s verzet tegen het verlenen van de Iron Dome-financiering aan Israël stonk naar Jodenhaat:https:

We kunnen niet alleen praten over de behoefte van Israëli’s aan veiligheid in een tijd waarin Palestijnen onder een gewelddadig apartheidssysteem leven…

Het willekeurige aanvallen op een burgerbevolking – Israëlisch of anderszins – moet echter worden opgeroepen wanneer en waar het zich ook voordoet. Er is gewoon geen enkele rechtvaardiging om dergelijk afschuwelijk gedrag goed te keuren of te verontschuldigen.

Pelosi had de kans om deze 10 dwalende Huisdemocraten terecht te wijzen tijdens haar Floor Speech nadat de financiering was goedgekeurd – maar koos er in plaats daarvan voor om dit groeiende schandaal binnen de Democratische Partij te verdoezelen:

De passage van dit wetsvoorstel weerspiegelt de grote eenheid in het Congres op een tweeledige en tweekamerige basis voor de veiligheid van Israël.

Een krachtige vermaning van deze 10 leden van het Democratische Huis door Pelosi om te stemmen zoals ze deden, was zeker gerechtvaardigd.

En de stilte van Biden is adembenemend.

Deze 10 Huisdemocraten hadden zich aangesloten bij 15 andere Huisdemocraten door in mei een brief te ondertekenen waarin de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken werd opgeroepen om de mogelijke uitzettingen te veroordelen van Arabieren die weigerden huur te betalen van vier huizen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem – waarvan het eigendom door Joden was wettelijk erkend.

De andere 15 Democratische ondertekenaars van die brief – vertegenwoordigers Pocan, Jayapal, McCollum, Chu, Rush, Connolly, Huffman, Johnson, Welch, Lowenthal, Escobar, Speier, Eshoo, Pingree en Dingell – stemden niettemin om het Iron Dome-systeem van Israël te financieren, ondanks hun bezorgdheid geuit aan Blinken.

Deze 15 democraten konden onderscheid maken tussen kritiek op Israël terwijl ze stemden om Israël financieel te steunen bij het verdedigen van zijn burgerbevolking tegen opzettelijke doelwitten van Hamas en Hezbollah.

Ocasio-Cortez verklaarde:

Ik hoop dat we dit moment en deze kans kunnen aangrijpen om dieper deel te nemen aan en te groeien tot een echte, substantiële beweging van gemeenschapssteun voor mensenrechten over de hele wereld – inclusief het koesteren en respecteren van de mensenrechten van het Palestijnse volk.

Ocasio-Cortez’ eerste vereiste bij het opbouwen van deze internationale beweging had moeten zijn dat ze met haar 15 collega’s stemde om de Israëlische burgerbevolking te helpen beschermen, inclusief Israëlische Arabieren van wie ze misschien niet eens op de hoogte is, en wordt bedreigd door raketten die willekeurig worden afgevuurd vanuit Gaza en Libanon.

Jodenhaat binnen de Democratische Partij die door de stemmen van die 10 Huisdemocraten aan het licht is gekomen, moet worden uitgeroeid voordat het endemisch wordt.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Singer “Israel’s relationship with the Democrats is only going to worsen” van 29 september 2021 en een artikel van Dr. Richard L. Cravatts The Left’s embrace of violence against Jews” van 27 september 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelKamala Harris doesn’t reject US student’s ‘ethnic genocide’ claim against Israel” van 29 september 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikel van Jon Brown “Kamala Harris applauds student, who accused Israel of ‘ethnic genocide,’ for speaking ‘your truth” van 29 september 2021 op de site van Fox News
  • h/t “Tiki S.