PA woedend nadat vrouw Israëlische vlag toont op de Tempelberg in Jeruzalem

Jeruzalem, 27 september 2021. Lauren Isaacs ontvouwde een Israëlische vlag toen ze op Soekot de Tempelberg in Jeruzalem bezocht, een actie die verboden wordt door Israël [beeldbron: TOI]

De minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, Riyad al-Maliki, heeft brieven gestuurd naar de secretarissen van de Arabische Liga en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking, wat hij de “escalatie” noemde van Israëlische operaties die bedoeld waren om de Arabische wereld te verdelen met behulp van de Al Aqsa-moskee.

In zijn brief merkte Maliki op dat de “Israëlische Bezettingsautoriteit” de godsdienstvrijheid blijft gebruiken om dagelijkse “invasies” in de Al Aqsa-moskee en de uitvoering van “haar expansieve koloniale ambities in bezet Jeruzalem” te rechtvaardigen.

Als voorbeelden van zijn opmerkingen zei Maliki dat maandag de Israëlische vlag werd gehesen op het plein van de Al Aqsa-moskee en dat er “Talmoedische rituelen” werden gehouden, dat Joodse bezoekers op de grond knielden en religieuze boeken naar de plek brachten.

Vanaf een uitkijkpunt nabij de Tempelberg zwaait Tzipi Hotovely, toenmalig Israëls vice-minister van Buitenlandse Zaken, met de Israëlische vlag, met de Rotskoepel op de achtergrond, mei 2014 [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash90/TOI]

Maliki beweerde dat tegelijkertijd de “bezettingsautoriteit” moslims beperkingen oplegt en hen verhindert om religieuze eredienst te komen beoefenen in de Al Aqsa-moskee.

De Israëlische vlag werd gehesen door Lauren Isaacs, een recente immigrant uit Canada. Ze schreef op Facebook naar aanleiding van het incident:

Ik ben gearresteerd omdat ik vandaag de Israëlische vlag op de Tempelberg heb gehesen … soms moet je de regels overtreden om het juiste te doen!!! Am Yisrael Chai!!!!

Bronnen:

  • naar een artikelPA outraged after woman holds Israeli flag on Temple Mount” van 28 september 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelAfter Israeli flags waved at Temple Mount, Islamic Movement warns of ‘red line’” van 28 september 2021 en een artikelDeputy FM: I dream of Israeli flag flying over Temple Mount” van 26 oktober 2015 op de site van The Times of Israel