Kogels en explosieven gevonden bij twee Palestijnen in België

België is een fel gegeerde bestemming voor Palestijnse vluchtelingen uit Gaza vanwege het open grenzenbeleid van de regering

Twee Palestijnse broers zijn de afgelopen week in België gearresteerd nadat ze hun zus en zwager hadden bedreigd omdat ze “te westers” zouden zijn, aldus Belgische media. 

Na hun arrestatie werd een gedeeltelijk voltooid explosief gevonden in de woning van een van de broers. De twee zouden vorige week hebben ingebroken in het huis van hun zus in Antwerpen en haar en haar man hebben aangevallen omdat ze ‘te westers‘ waren. 

Eén broer werd op de avond van de aanval gearresteerd, terwijl de tweede broer zich op een later tijdstip aan de politie overgaf.

Een van de broers wordt onderzocht op verdenking van deelname aan de acties van een terroristische groepering en het bezit van illegale wapens nadat “een halfvol explosief, buskruit en verschillende lege patroonhulzen” werden gevonden in zijn huis in Roeselare, de Federale Gerechtelijke Autoriteiten in België vertelde VRT-nieuws.

Het is onduidelijk met welke terroristische groepering de man zou zijn verbonden. De andere broer wordt alleen onderzocht in verband met de aanslag op zijn zus. Beide mannen worden verdacht van radicalisering.

Nee, niet in Gaza of Ramallah, maar een gewone dag op de lokale markt op het Laar in Borgerhout, deelgemeente van Antwerpen anno 2009. De nieuwe Antwerpenaren hebben zich zo te zien al erg goed geïntegreerd

Palestijnen emigreren naar Belgiê

Ook dit jaar bleef het aantal asielzoekers uit de Gazastrook aanzwellen met reeds 706 personen in de eerste zeven maanden van dit jaar. Alles samen kwamen 7374 Palestijnen naar België sinds 2015.

Ondanks de COVID-crisis die de vrijheid van de Belgen om te reizen ernstig bemoeilijkt, blijft het aantal asielaanvragen vrij stabiel vergeleken met voorgaande jaren. 

De jongere en ontwikkelde bevolking van Gaza verlaat de Strook op zoek naar een betere toekomst in Europa en riskeert hun leven op een gevaarlijke reis door Afrikaanse landen. 

Een resem Israël-kritische ngo’s in ons land trekt ook volop de Palestijnse kaart. De vzw Recht op Migratie heeft zelfs een Engelstalige PDF op haar website, met de toepasselijke naam, Guide for Palestinian asylum seekers in Belgium (hier te downloaden).

Jodenhaat

Waar men hier ook rekening mee moet houden is dat Palestijnen uit de Gazastrook zijn opgegroeid met niets dan indoctrinerende en haatdragende boodschappen tegenover Joden. Ze gebruiken er ook steevast het woord Yahud en niet Yisraeel in het conflict met Israël.

“Het is niet dat deze mensen hier niet welkom zijn, toch stellen wij ons vragen of deze mensen de nodige deradicaliseringscursussen volgen”, aldus hoofdredacteur Michael Freilich. Het feit dat de helft van de Palestijnen alleenstaande mannen zijn, maakt ook duidelijk dat deze mensen vaak niets te verliezen hebben.

Michael Freilich:

Net zoals het evident is dat deze mensen Nederlands en burgerschapslessen volgen, pleiten wij ook specifiek om hen te laten kennismaken met de strijd tegen het antisemitisme, de vooroordelen tegen Joden en de geschiedenis van de Holocaust. Zo kunnen we zien wie tegenpruttelt en hun asiel alsnog intrekken.

Bronnen:

  • naar een artikelExplosive found in apartment of Palestinian in Belgium” van 29 september 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelTwee Palestijnse broers opgepakt in terreurdossier na “home invasion” en vondst van explosieven” van 28 september 2021 op de site van VRT NWS
  • h/t “Tiki S.