Joden kunnen best wat meer vrienden gebruiken

Britse Joodse-orthodoxe familie, Naftali en Miriam Noe met hun kinderen, op het strand van Canvey Island aan de  monding van de rivier de Thames, G-B [beeldbron: Jewish Chronicle]

Winston Churchill zei ooit dat “niets in het leven zo opwindend is als beschoten te worden zonder resultaat.” In de afgelopen dagen zijn degenen onder ons die deel uitmaken van de Joodse en pro-Israëlische gemeenschappen herhaaldelijk herinnerd aan de stelregel van Churchill. 

Hoewel de kogels die in onze richting vliegen eerder metaforisch dan ballistisch zijn, hebben we de laatste tijd veel tijd besteed aan het ontwijken van inkomende politieke berichten die grote schade kunnen toebrengen aan het Joodse volk en het thuisland.

Het meest zichtbaar in de laatste fusillade was de strijd van het congres van vorige week over de vraag of de Verenigde Staten financiële steun moesten verlenen om het Israëlische leger te helpen bij de wederopbouw van zijn Iron Dome-verdedigingssysteem na hun oorlog met Hamas eerder dit jaar. 

Een kleine groep progressieve leden van het Democratische Huis dwong hun leiderschap om een ​​oormerk van $ 1 miljard te schrappen van een door de overheid goedgekeurde financieringswet, en hoewel de uitgaven later in een afzonderlijke maatregel werden goedgekeurd, bood het een kans voor een vocale en groeiende factie van Israëls congresvijanden om hun grieven te uiten over de pogingen van de Joodse staat om zijn volk te verdedigen tegen duizenden raketten die op burgerdoelen zijn afgevuurd.

In de hoofdstad van Californië wachtte ondertussen op de ondertekening van gouverneur Gavin Newson de wetgeving die een verplichte cursus etnische studies voor de openbare scholen van de staat creëerde. 

Het wetsvoorstel is een enorme verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke versie, die een leerplan bevatte waarin antisemitisme verwaarloosd werd als een vorm van raciale of etnische haat en de anti-zionistische Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-kruistocht kritiekloos voorhield als een waardevolle Sociale beweging. 

Maar het staat nog steeds toe dat die verwerpelijke eerdere versie op lokale scholen wordt onderwezen, en er is een goed georganiseerde pleitbezorging om schooldistricten te overtuigen om het te gebruiken.

En hier in Los Angeles had een factie van vakbondsleden van de United Teachers of Los Angeles (UTLA) een motie ingediend die door de organisatie in overweging moest worden genomen en die hen zou hebben geregistreerd ter ondersteuning van de BDS-beweging, na soortgelijke succesvolle inspanningen van de Seattle en lerarenvakbonden in San Francisco. 

De Joodse Federatie LA bracht effectief een brede oppositiecampagne op gang en was in staat om vakbondsleiders te overtuigen om het voorstel voor onbepaalde tijd in te dienen, maar het feit dat een dergelijke strijd nodig was, was een ongemakkelijke herinnering aan de alomtegenwoordigheid van anti-zionistische en antisemitische sentimenten. in politieke kringen.

Naast de opwinding die vaak gepaard gaat met dergelijke bijna-ongevallen, kan een ternauwernood afgewende ramp ook een vals gevoel van veiligheid geven. Maar deze brieven vertonen geen tekenen van afname in de toekomst. 

Uit een recente peiling van het Louis Brandeis Centre bleek dat een meerderheid van de ondervraagde Joodse studenten antisemitisme had ervaren op hun campussen en dat meer dan zestig procent zich onveilig had gevoeld als Joden tijdens hun studententijd.   

De helft van de respondenten heeft de behoefte gevoeld om hun Joodse identiteit te verbergen op de campus of in virtuele campusomgevingen. Meer dan de helft zei dat ze “enigszins of zeer terughoudend zijn om hun mening over Israël te delen”.

Uit de Brandeis-enquête bleek ook dat   ongeveer een derde van de Joodse studenten zei zich zorgen te maken over online intimidatie of door een professor “gemarginaliseerd of bestraft” te worden. Wat betekent dat veel van de toekomstige leiders van dit land daadwerkelijk wordt geleerd dat het demoniseren van Israël en het denigreren van Joden acceptabel gedrag is.

Hoewel de meeste van deze aanvallen hun doelwit niet raken, wordt het steeds duidelijker dat onze gemeenschap voortdurend in de verdediging zit. Het is ook duidelijk dat er niet veel anderen zijn die ons willen steunen, zelfs niet degenen die voor soortgelijke uitdagingen staan ​​als wij.

Een deel hiervan is door ons zelf gedaan. Vergeleken met eerdere generaties Joods-Amerikanen is ons bereik naar andere minderheden en ondervertegenwoordigde gemeenschappen onbeduidend. 

We hebben nooit een samenhangende manier gevonden om banden aan te gaan met evangelicals en andere religieuze groeperingen die onze toewijding aan Israël delen. En aangezien moslims in Noordwest-China en elders met weerzinwekkende vervolging worden geconfronteerd, zijn Joodse pogingen om hen te steunen tegen dergelijke onderdrukking op zijn best sporadisch.

Joden vertegenwoordigen ongeveer twee procent van de bevolking van dit land. Als we willen ontsnappen aan onze voortdurende blootstelling aan Churchills definitie van opwinding, dan moeten Amerikaanse joden misschien onze toewijding hernieuwen om allianties aan te gaan met anderen die onderhevig zijn aan dergelijke bedreigingen. Er zijn momenten dat zelfs de uitverkorenen nog een paar vrienden nodig hebben.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dan Schnur “Jews Could Use More Friends” van 28 september 2021 op de site van The Jewish Journal