Taliban hangen lichamen van ‘ontvoerders’ in het openbaar op als grimmige waarschuwing voor andere criminelen

Het nieuwe gezicht van Afghanistan: hangman moellah Nooruddin Turabi van de Taliban, aka de “Beul van Kaboel

Moellah Nooruddin Turabi, een belangrijke leider van de Taliban in Afghanistan, heeft gezegd dat zware straffen voor ernstige misdaden, waaronder executie en amputatie van ledematen, opnieuw zullen worden opgelegd, maar deze straffen zullen niet in het openbaar worden getoond.

Voormalig minister van Wet en Justitie en vice-minister van Gevangenissen in de huidige regering van de Taliban, moellah Nooruddin Turabi heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om zich niet langer te mengen in de interne aangelegenheden van Afghanistan.

Hij zei dat “we de islam zouden volgen en onze eigen wetten zouden maken op basis van de koran.” Turabi vertelde ook dat het afhakken van de hand van een “crimineel” erg belangrijk is voor het handhaven van de openbare orde in het land en het uitroeien van de misdaad.

Bij wijze van voorbeeld heeft de Taliban afgelopen zaterdag een lijk opgehangen op het centrale plein van een stad in West-Afghanistan, meldde de Associated Press .

Volgens de organisatie was de ma betrokken bij een ontvoeringspoging en is hij omgekomen in een vuurgevecht met veiligheidstroepen in Herat. Op zijn borst zat een briefje met de tekst “dit is de straf voor ontvoering”. Nog vier andere lichamen werden opgehangen in verschillende delen van de stad.

Eerder vorige week zei Mullah Nooruddin Turabi, de Taliban-functionaris die verantwoordelijk is voor de Afghaanse gevangenissen, dat de organisatie de executies en de amputatie van ledematen zou hervatten als straf voor “criminelen”. De Taliban grepen op 15 augustus de controle over Kabul in het midden van de terugtrekking van de VS uit Afghanistan,

Herat, Afghanistan, 25 september 2021 publieke ophanging bij wijze van waarschuwing voor andere “criminelen” [beeldbron: Mirror]

Bronnen:

  • naar een artikelTaliban hang dead body in town square” van 26 september 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Jonathan Coles “Taliban hang bodies of ‘kidnappers’ in public as grim warning to other criminals” van 25 september 2021 op de site van The Mirror
  • h/t “Tiki S.