VS: Twee ‘geredde’ vluchtelingen uit Afghanistan beschuldigd van kinderverkrachting en vrouwengeweld

De Afghanen Bahrullah Noori en Mohammad Haroon Imaad

Tijdens de uitzending van vrijdag van de “America’s Newsroom” van Fox News Channel, zei senator Tom Cotton (R-AR) dat “als gevolg van Biden’s overhaaste, ongeorganiseerde terugtrekking wij diegenen hebben achtergelaten die we eruit hadden moeten halen en we hebben veel mensen meegenomen van wie we geen idee hebben wie ze zijn of dat ze een bedreiging voor ons vormen.

Tom Cotton verwees daarmee naar twee Afghaanse mannen, die naar de Verenigde Staten zijn gebracht als onderdeel van de massale hervestigingsoperatie van president Joe Biden vanuit Afghanistan, en thans beschuldigd worden van kindermisdrijven en huiselijk geweld terwijl ze tijdelijk in Fort McCoy in Wisconsin woonden.

Op woensdag, het Department of Justice (DOJ) aangekondigd federale aanklachten tegen Afghanen Bahrullah Noori, 20 jaar oud, en Mohammad Haroon Imaad, 32 jaar oud.

Volgens de openbare aanklagers wordt Noori ervan beschuldigd te hebben geprobeerd met geweld seksuele handelingen te verrichten met een minderjarige terwijl hij tijdelijk in Fort McCoy woonde sinds hij samen met tienduizenden andere Afghanen naar de VS werd gebracht. Noori is ook aangeklaagd voor drie aanklachten wegens seksuele handelingen met een minderjarige en één aanklacht wegens het gebruik van geweld.

In een aanklacht tegen Noori staat dat zijn slachtoffers jonger dan 16 jaar waren en minstens vier jaar jonger dan hij. Echter, nieuwe details gepubliceerd in de Wisconsin State Journal onthullen dat een andere Afghaanse man die in Fort McCoy woont, Noori aan de Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft gemeld nadat hij zei dat hij hem betrapte op het molesteren van een 12-jarige jongen en een 14-jarige jongen bij twee verschillende gelegenheden.

In een afzonderlijk incident wordt Imaad door openbare aanklagers beschuldigd van het wurgen en verstikken van zijn vrouw terwijl hij tijdelijk in Fort McCoy woonde na aankomst in de VS vanuit Afghanistan. De vermeende mishandeling vond blijkbaar plaats op 7 september.

Zowel Noori als Imaad verschenen op 16 september voor de rechtbank in Madison, Wisconsin om de aanklachten tegen hen onder ogen te zien en worden momenteel vastgehouden in de gevangenis van Dane County. Hun immigratiestatus, of ze nu zijn aangekomen als vluchteling, houders van speciale immigrantenvisums (SIV’s), P-2-visumhouders of voorwaardelijk vrijgelaten, blijft onduidelijk.

Noori wordt geconfronteerd met een verplicht minimum van 30 jaar gevangenisstraf en een maximumstraf van levenslang in de gevangenis. Imaad riskeert een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Tijdens de uitzending van vrijdag van de “America’s Newsroom” van Fox News Channel, zei senator Tom Cotton (R-AR) dat als gevolg van:

Biden’s gehaaste, ongeorganiseerde terugtrekking. We hebben degenen achtergelaten die we eruit hadden moeten halen en we hebben veel mensen meegenomen van wie we geen idee hebben wie ze zijn of dat ze een bedreiging voor ons vormen.

En dat dit heeft geleid tot problemen zoals het uitbreken van mazelen en evacués die worden beschuldigd van seksuele misdrijven. Cotton zei:

Nou, het is niet duidelijk wat de regering-Biden doet om ze eruit te krijgen. En de regering-Biden heeft erkend dat ze de overgrote meerderheid van doorgelichte en goedgekeurde Afghanen die met onze troepen hebben samengewerkt, hebben achtergelaten. Tegelijkertijd hebben ze ook schijnbaar duizenden Afghanen geëvacueerd van wie we bijna niets weten, die misschien helemaal geen band met onze troepen hadden. En dit heeft geleid tot allerlei problemen op het gebied van, kijk naar de uitbraak van mazelen die we hebben gehad op sommige van deze locaties waar evacués worden vastgehouden. Twee Afghaanse evacués in Wisconsin worden nu beschuldigd van seksuele misdrijven, waaronder seksuele misdrijven tegen minderjarigen. Dit is wat er gebeurt vanwege de gehaaste, ongeorganiseerde terugtrekking van Joe Biden.

Bronnen:

  • naar een artikel van John Binder “Two Afghans Brought to U.S. Charged with Child Sex Crimes, Strangling Wife While Living on WI Military Base” van 22 september 2021 en een artikel “Afghan Allegedly Molested 12-Year-Old, 14-Year-Old Boys at Fort McCoy” van 23 september 2021 en een artikel “Afghan Pleads Not Guilty to Strangling Wife on Wisconsin Military Base” van 24 september 2021 en een artikel van Ian Hanchett “Cotton: Biden’s Afghanistan Withdrawal Brought in Criminals and Measles While Leaving Behind Afghans We Should Have Evacuated” van 24 september 2021 op de site van Breitbart News

Een gedachte over “VS: Twee ‘geredde’ vluchtelingen uit Afghanistan beschuldigd van kinderverkrachting en vrouwengeweld

Reacties zijn gesloten.