Complete afgang Durban IV, aka de VN ‘Conferentie voor Jodenhaters’: 36 landen boycotten en de rest bleef weg

De intensief gevoerde campagne om Durban IV te boycotten, die de viering van de 20ste verjaardag van het antisemitisch haatfestijn moest worden, heeft zijn vruchten afgeworpen. Zes slechts mensen daagden op in het halfrond van de Verenigde Naties.

Zij konden niet eens genoeg mensen bijeen brengen voor een Minyan! 6 mensen is alles wat #UNGA kan verzamelen voor de eerste rondetafelgesprek van #DurbanIV bij de VN. Dat is wat er gebeurt als naties en leiders van het principe #SayNoToDurbanIV antisemitisch carnaval“, twitterde Arsen Ostrovsky.

Professor Gerald M. Steinberg, directeur van NGO Monitor twitterde:

De #DurbanIV ‘viering’ van de #VN was een totale mislukking – 36 landen (de meeste democratieën) boycotten het evenement officieel; Anderen bleven weg. Een herinnering aan de NGO uit 2001 #antisemitisme via @hrw @ReedBrody @KenRoth @alhaq_org enz. & hun lopende haatcampagnes.

Charles O. Kaufman, president van B’nai B’rith International, schreef:

Durban was en blijft een zeer betreurenswaardige creatie van de Verenigde Naties. Het is de hoogste tijd voor de Verenigde Naties om nutteloze afleidingen van hun missie om de mensheid en vrede te bevorderen, af te wijzen. Het moet gewoon voorkomen dat deze hatelijke herdenkingsgebeurtenis nog een keer plaatsvindt.

Als lidstaten een festival van haat willen houden, moeten ze dat doen zonder de zegen of de naam van de Verenigde Naties. Het is belachelijk om deze oneerlijke oefening te doen om iets aan te kondigen in naam van de bestrijding van racisme, die ten minste 20 westerse landen ertoe aanzet het terecht te boycotten, terwijl anderen onder politieke druk deelnemen.

Een persmededeling van NGO Monitor van 12 september 2021 luidde:

Op 22 september markeert de Algemene Vergadering van de VN twintig jaar geleden de Wereldconferentie tegen racisme in Durban, Zuid-Afrika, in 2001, waar de vierde dergelijke gebeurtenis (“Durban IV”) plaatsvond. De oorspronkelijke conferentie, en met name het fel antisemitische NGO-forum, was een belangrijke katalysator voor delegitimeringscampagnes tegen Israël, zoals BDS, rechtspraak en andere vormen van politieke oorlogvoering.

Na de kaping van de mensenrechten voor haat in Durban, zouden verantwoordelijke regeringen en NGO’s dit proces niet moeten legitimeren door deel te nemen aan de herdenking. retoriek en beelden die oproepen tot de eliminatie van Israël. Machtige internationale NGO’s, waaronder Human Rights Watch en Amnesty International, waren medeplichtig aan het antisemitisme en namen deel aan het tot zwijgen brengen van Joodse en Israëlische deelnemers. De slotverklaring en het actieprogramma van de NGO verwezen naar Israël als een “racistische apartheidsstaat” die zich schuldig maakte aan “misdaden tegen de menselijkheid…” en riep de “internationale gemeenschap op om een ​​beleid van volledige en totale isolatie van Israël als apartheidsstaat op te leggen…. ”

De echo’s van deze “Durban-strategie” zijn te zien in de lopende NGO-campagnes die Israël uitkiezen en vaak de grens overschrijden naar antisemitisme. Op juridisch gebied hebben NGO’s met succes gelobbyd bij het Internationaal Strafhof om een ​​onderzoek in te stellen naar vermeende Israëlische oorlogsmisdaden, ondanks zwak juridisch bewijs en een gebrek aan jurisdictie. Evenzo heeft de VN-Mensenrechtenraad, berucht vanwege het permanente agendapunt 7 dat Israël uitsluit, talrijke onrechtvaardige onderzoekscommissies tegen Israël ingesteld – ook in coördinatie met de NGO-campagnes.

De Durban-strategie lanceerde ook de boycotcampagne (BDS – boycot, desinvestering en sancties). Door economisch, cultureel en politiek isolement proberen BDS-aanhangers van Israël een pariastaat te maken en het fundamentele recht van het Joodse volk op zelfbeschikking te ondermijnen. BDS-activisten zijn geïnfiltreerd in veel instellingen, variërend van kerken en vakbonden tot bedrijven als Ben & Jerry’s.

Europese overheden spelen een actieve rol bij het faciliteren van de Durban-strategie. Via tal van mechanismen en kanalen dragen ze belastinggeld over aan belangenbehartigende NGO’s die antisemitisme en politieke oorlogvoering promoten.

Daarentegen leidde de haat tegen Durban ook tot de werkdefinitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). De verklaring is de internationale consensus geworden, die tot op heden door 35 landen is aangenomen. 

Passage uit de antisemitisme definitie van IHRA:

Als reactie daarop leiden veel van dezelfde NGO’s die verantwoordelijk zijn voor de haat op de oorspronkelijke Durban-conferentie, pogingen om de IHRA-definitie te delegitimeren.

NGO Monitor is opgericht na Durban om de destructieve activiteiten van deze machtige organisaties en hun enablers te documenteren. We bieden informatie en analyses en bevorderen de verantwoordingsplicht van NGO’s die mensenrechten exploiteren voor aanvallen op Israël. Onze onderzoekers publiceren gedetailleerde analyses over hun campagnes, financieringsbronnen en de banden met andere actoren die mensenrechten ondermijnen en antisemitisme bevorderen.

In de aanloop naar Durban IV groeit het aantal landen dat een boycot van het evenement heeft aangekondigd, waaronder de VS, Canada, Australië, Duitsland, het VK, Hongarije, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Bulgarije, Frankrijk , Nieuw-Zeeland, Italië en Kroatië. We roepen alle landen en verantwoordelijke NGO’s op om een ​​vergelijkbare inzet voor de mensenrechten te tonen, om Durban IV niet bij te wonen en op te staan ​​tegen de aanhoudende travestie die verankerd is in de Durban-strategie.

Bronnen:

  • naar een artikel van Charles O. Kaufman “UN should bar future Durban debacles” van 23 september 2021 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikelPress release: Statement: Marking 20 Years of the NGO “Durban Strategy” van 12 september 2021 en een artikel “Durban IV: The UN’s festival of hate” van 22 september 2021 op de site van NGO Monitor