Israël haalt scherp uit naar de ‘Slager van Teheran’ Raisi na zijn toespraak in de VN

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken hekelde de Iraanse president Ebrahim Raisi als de “slager van Teheran” na zijn toespraak op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dinsdag in New York.

Het regime van de Iraanse ayatollahs is een duidelijk en onmiddellijk gevaar voor het Midden-Oosten en voor de wereldvrede“, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

De nieuwe regering in Iran – onder leiding van de ‘slager uit Teheran’ Raisi, en waarin de meeste van haar ministers worden verdacht van terrorisme en wereldwijd op de sanctielijsten staan ​​– is het extremistische gezicht van een regime dat Iraanse burgers pijn heeft gedaan. voor meer dan 40 jaar, financiert het terreur en destabiliseert het het hele Midden-Oosten.”

De verklaring voegde eraan toe dat de nieuwe president van Iran de internationale gemeenschap probeert te verleiden met een “toespraak vol cynisme en leugens”.

In zijn toespraak ontkende Raisi dat kernwapens een plaats hadden in de “defensiedoctrine en het afschrikkingsbeleid van Iran”. Hij schold tegen de Amerikaanse sancties tegen Iran en zei dat “sancties de nieuwe manier van oorlog zijn van de VS met de naties van de wereld.”

Hij wees ook op de nucleaire besprekingen in Wenen, waarvan Iran zei dat ze opnieuw zullen beginnen, als een manier om deze sancties op te heffen.

De Slager van Teheran

Ebrahim Raisi was de voormalige commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde. De moorden in 1988, die van juli tot september van dat jaar plaatsvonden, naar verluidt op direct bevel van de revolutionaire leider Ayatollah Ruhollah Khomeini, blijven een taboe in het moderne Iran.

De meeste mensenrechtengroepen en historici zeggen dat er tussen de 4.000 en 5.000 werden gedood, maar de politieke vleugel van de MEK, de Nationale Raad van Verzet van Iran (NCRI), brengt het cijfer dichter bij 30.000.

Vorig jaar vertelden zeven speciale VN-rapporteurs de Iraanse regering dat “de situatie kan neerkomen op misdaden tegen de menselijkheid” en drongen aan op een internationaal onderzoek als Teheran geen volledige verantwoordelijkheid zou tonen.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael blasts ‘butcher of Tehran’ Raisi after UN speech” van 22 september 2021 op de site van i24News
  • naar een artikel “Foreign Ministry: ‘Butcher of Tehran’ continues to fool intl. community’” van 22 september 2021 en een artikel “Iranian Pres: Iran wants talks to remove US sanctions” van 21 september 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel “Presidentsverkiezingen Iran: Amnesty International beschuldigt nieuwe president van misdaden tegen de menselijkheid” van 19 juni 2021 op de site van Microsoft News