Libanon valt uit elkaar, maar Libanezen zijn boos op Arabische actrice die poseerde met Israëliër

De Israëlische visagist Ido Raphael Zadok samen op de foto met het 37-jarige Libanese fotomodel en actrice Nadine Njeim

Israëli’s hebben een aantal geweldige superkrachten over de Libanezen.  Uit Arab News: “Een foto van de Libanese actrice Nadine Njeim die blijkbaar poseerde met een Israëlische visagist in de VAE zorgde dit weekend voor een storm op sociale media.

Het Libanese model en actrice Nadine Njeim staat op de foto met een Israëlische visagist in de VAE. Waarschijnlijk zijn klant. Is dit weer een geval van ‘Oh, ik wist het niet’!?” twitterde Lebanon News and Updates (@LebUpdate) op zaterdag naast de foto.

In een volgende Tweet zei hij: “Het is bevestigd dat zij zijn klant was, volgens zijn TikTok-video. Het is duidelijk dat beroemde mensen niet zomaar willekeurige visagisten kiezen zonder wat achtergrondonderzoek naar zijn/haar werk en ervaring.

De berichten leidden tot een aantal geschokte en boze reacties op Twitter. “Nadine Njeim, ze vragen om modellen in Tel Aviv“, schreef een gebruiker genaamd Mimo. Een ander, Adam genaamd, tweette eenvoudig drie emoji’s met een kotsend gezicht, terwijl anderen instemden.

Sommige critici voorspelden dat Njeim, een voormalige schoonheidskoningin die in 2004 tot Miss Libanon werd gekroond (plaatje rechts), zou zeggen dat ze niet wist dat de visagiste uit Israël kwam. Maar andere mensen zeiden: wat als hij dat wel is?

Ik ben zo moe van deze achterlijke mentaliteit en deze mensen“, schreef een Twitter-gebruiker genaamd Romy. “Als ze Libanon niet vernietigen met hun buitenlandse loyaliteit en ideologie, brengen ze hun tijd online door op hun iPhones door met het stalken van mensen om te zien of een Israëliër in hun buurt ademt, en ze vervolgens te pesten of in de problemen te brengen.

Na de ganse heisa zei Njeim – die meer plastische chirurgie heeft ondergaan dan bv. Jacky Lafon –   dat ze dacht dat hij Grieks was en hoeveel ze van Palestijnen houdt. 

Het fotomodel twitterde: “Ik kan het niet verdragen dat ze [de Israëli’s] over mijn land lopen en mijn liefde ervoor is groot. Het zijn vieze mensen zoals deze visagist die zijn identiteit niet heeft onthuld.

Make-upartiest Ido Rafael Tzadok – wiens naam Arab News niet eens durft uit te spreken – ging op Kann TV in Israël en zei dat hij Hebreeuws sprak in het bijzijn van Njeim en zich niet kon voorstellen dat ze niet wist dat hij Israëlisch was.


De Libanese obsessie met Israël – zeker gezien in het licht van de Abraham Akkoorden – is legendarisch. Vorig jaar heeft de regering heel wat hoepels doorstaan ​​om een ​​onafhankelijk accountantskantoor te vinden dat geen banden had met Israël. 

Ze hebben de film Wonder Woman (2017) beroemd verboden omdat de ster, Gal Gadot, Israëlisch is. En zegge dat Libanon wordt beschouwd als de meest liberale natie in de Arabische wereld!

Als ik een Israëliër was, zou ik Libanese beroemdheden in de VS en de VAE stalken en tonnen selfies met hen nemen om hun leven te verknoeien. Ik wil video’s zien van bange Libanese beroemdheden die wegrennen van Joden uit angst om met hen op de foto te gaan. 

Miss Israel 2004 en Wonder Woman (2017) Gal Gadot, de Israëlische superster die twee jaar soldaat was bij de Israëlische strijdkrachten (IDF), maakt meteen korte metten met al die flauwe kul
Miss Israel 2004 Gal Gadot en Miss Belgium 2004 Lindsy Dehollander, samen op de Miss Universe 2004 in Quito, Ecuador

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Lebanon is falling apart – but Lebanese are upset over Arab actress posing with Israeli” van 20 september 2021 op de blog van Elder of Ziyon