Kijk hoe een Palestijnse nitwit een Molotov Coctail gooit en … zichzelf in brand steekt

Twee ‘Palestijnse’ Arabieren werden gefilmd terwijl ze bij het uitstappen van de auto brandbommen gooiden in de buurt van de kibboets Migdal Oz in Gush Etzion, met ongelukkige resultaten voor één van hen.

Het is niet bekend hoe het verder met deze jongen is afgelopen.

Volgens Wikipedia is een molotovcocktail een met brandbare stof gevulde glazen fles die via een lont of lap stof wordt ontstoken. Voor de brandende vloeistof werden mengsels gebruikt, zoals: benzine en olie; wasbenzine en afwasmiddel; kerosine, teer, zwavelzuur en kaliumchloraat.

De herkomst van dit wapen ligt waarschijnlijk in de Spaanse Burgeroorlog waar deze simpele maar doeltreffende brandbom door de troepen van Franco gebruikt werd als antitankwapen.

De Finnen namen deze uitvinding massaal over tijdens de Winteroorlog tussen de Sovjet-Unie en Finland. De Finnen noemden het nieuwe wapen ‘molotovcocktail’, naar Vjatsjeslav Molotov, de minister van Buitenlandse Zaken van de Sovjet-Unie.

Bronnen:

  • naar een artikelWatch: Arab throwing Molotov Cocktail lights himself on fire” van 14 september 2021 op de site van Arutz Sheva