Zoon van Osama Bin Laden schaamt zich voor daden van zijn vader en wil Israël bezoeken

Omar bin Laden wil Israël bezoeken: “Ik hou van Joden”

De zoon van Osama bin Laden, de door de VS geliquideerde leider van de terreurgroep Al-Qaeda, dacht na over de misdaden van zijn vader in verband met de terreuraanslagen op 11 september 2001, en zei dat hij hoopt bezoek Israël in een interview met Yediot Aharonot.

Omar bin Laden, 40, de jongste van Osama’s zonen, zou zijn vaders erfgenaam en leider van Al-Qaeda worden, maar hij wees het aanbod af. Hij zei dat hij “schande en afschuw” voelde jegens zijn vader voor de misdaden die hij tijdens zijn leven had begaan.

Hij zei na de verwoesting van de torens van het World Trade Center in New York City, het Pentagon buiten Washington, DC, en in een open veld in Pennsylvania, georkestreerd door zijn vader, dat

het moeilijk voor mij was om te geloven dat hij het vermogen had om zo iets te doen. Die dag veranderde ons leven voor altijd, en het was erg moeilijk om daarna verder te leven. Tijdens deze jaren van verlies en pijn werd ik gedwongen de waarheid over mijn vader te accepteren.

Een kunstenaar, Omar bin Laden, woont in Normandië, Frankrijk. Hij verlangt ernaar de Verenigde Staten en Israël te bezoeken, waarbij hij opmerkt dat zijn vrouw, wiens moederskant van de familie joods is en oorspronkelijk uit Israël komt, een aanbod heeft gekregen om lezingen over vrede te geven aan Israëlische universiteiten.

Ik weet dat het een prachtig land is, en veel mensen willen vrede met de Palestijnen“, zei hij. “Ik weet dat de Palestijnen sinds 1948 naast de Joodse natie leven. Wij geloven dat de wereld als één moet leven en dat buren van elke religie in vrede naast elkaar kunnen leven.

Bronnen:

  • naar een artikelBin Laden son feels ‘shame, horror’ towards father’s actions, wants to visit Israel” van 10 september 2021 op de site van The Jewisch News Syndicate (JNS)