Terroristen vuren raket af vanuit Gaza naar Sderot in Zuid-Israël; IDF reageert

Een team van de Al Quds Brigades van de Islamitische Jihad

Op zaterdagavond omstreeks 23u00 vuurde Hamas (of één van zijn proxies, wellicht de PIJ) een raket af naar de stad Sderot in het zuiden van Israël, evenals in de regionale raad van Sha’ar Hanegev, aldus een verklaring van het IDF.

De IDF zei ook dat een raket werd geïdentificeerd als zijnde vanuit Gaza op Israël gelanceerd. De raket werd onderschept door luchtverdedigingssoldaten, aldus de verklaring.

Een 29-jarige man viel en raakte gewond toen hij naar een beschermd gebied rende toen een rood alarm afging in Sderot. Magen David Adom-medici evacueerden hem met een hoofdwond naar het Barzilai Medical Center.

Als reactie op het raketvuur voerden de Israëlische strijdkrachten in de vroege ochtenduren aanvallen uit op terreurdoelen in de Gazastrook, aldus het leger.

IDF-straaljagers en helikopters vielen zaterdagnacht Hamas-doelen aan, waaronder een militaire compound met verschillende ondergrondse werkplaatsen voor de productie van raketten, een militaire trainingsfaciliteit van de organisatie, een militair kamp met een opslagplaats voor wapens en een terroristentunnel.

De IDF-woordvoerderseenheid zei dat de luchtaanvallen een vergelding waren voor het raketvuur vanuit Gaza eerder op Israëlisch grondgebied.

De IDF zal een situatie waarin terroristische organisaties optreden tegen het Israëlische thuisfront niet accepteren. De IDF zal krachtig blijven reageren op terroristische acties vanuit de Gazastrook en ziet de Hamas-organisatie als verantwoordelijk voor alles wat er in de Gazastrook gebeurt,” las de verklaring.

De Qassam Menorah van Sderoth, zuid-Israël, 27 december 2011. Bewoners hebben van brokstukken van qassam raketten die doorheen de jaren in hun stad zijn ingeslagen een zevenarmige menorah gemaakt, symbool voor de jarenlange beschietingen van Hamas en Co vanuit de Gazastrook [beeldbron: Matty Stern]

Bronnen:

  • naar een artikelIDF intercepts Gaza missile” van 11 september 2021 en een artikelIDF attacks Hamas targets in Gaza Strip following rocket fire” van 12 september 2021 op de site van Arutz Sheva