Vier van zes ontsnapte gevangen opgepakt: Hamas vuurt raket af en rellen in de Palestijnse territoria

Twee ontsnapte gevangenen werden zaterdagochtend in de vroege uurtjes opgepakt.

Een van hen wordt bevestigd als Zakaria Zubeidi (Al-Fatah), en de andere is Muhammad al-Arida (PIJ), twee van de zes gevangenen die uit de gevangenis van Gilboa waren ontsnapt.

Eerder werden op vrijdagavond twee ontsnapte gevangenen gevat in Nazareth, met name Yaqoub Qadiri en Mahmoud al-Arida, de oudere broer van Muhammad, allen leden van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ).

Zie hieronder de beelden van hun arrestatie:

Op dit ogenblik zijn twee van de zes ontsnapte gevangenen nog voortvluchtig.

Bij wijze van vergelding voor de vier arrestaties vuurde Hamas (of Ć©Ć©n van zijn proxies) een raket af richting Eshkol, maar die werd onderschept door het Iron Dome systeem:

De IDF voerde vrijdagavond een luchtaanval uit in Gaza nadat Hamas een raket had afgeschoten richting Eshkol. Daarbij werd een terreurpost van Hamas geraakt die wordt gebruikt om te schieten, een opslagfaciliteit naast een school en moskeeƫn, en een militaire faciliteit die cement maakt voor tunnels.

De IDF verklaarde in een tweet:

Hamas heeft nogmaals bewezen dat ze hun stellingen met opzet in het hart van de burgerbevolking in Gaza plaatsen. De IDF zal doorgaan met aanvallen tegen terreurpogingen en ziet Hamas als verantwoordelijk voor alles wat er in de Gazastrook wordt gedaan.

Ondertussen braken op vrijdagmiddag en in de nacht overal op de Westelijke Jordaanoever aanslagen en rellen uit.

Vrijdagmiddag vond een poging tot een steekpartij plaats bij de Leeuwenpoort in de oude stad van Jeruzalem. De verdachte, een 50-jarige inwoner van Oost-Jeruzalem, kwam naar de poort waar hij probeerde Israƫlische politieagenten in het gebied neer te steken.

Hij werd direct aangehouden en aangehouden, aldus een politiewoordvoerder. Volgens de politie raakte een van de agenten licht gewond tijdens een vuurgevecht dat uitbrak tijdens pogingen om de terrorist ter plaatse te stoppen.

Bronnen:

  • naar een artikelZakaria Zubeidi and another escapee caught” en een artikelIDF strikes Gaza after rocket is fired at Eshkol” van 11 september 2021 op de site van The Jerusalem Post