Palestijnse Autoriteit wil Benny Gantz voor het Internationaal Strafhof dagen

Ongeveer een week nadat minister van Defensie Benny Gantz een ontmoeting had met de chef van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas in Ramallah, deed het “ministerie van Buitenlandse Zaken” van de PA zaterdag een beroep op het Internationaal Strafhof in Den Haag om het onderzoek naar mensenrechtenschendingen en “misdaden” door de “bezetting en de kolonisten” te bespoedigen en hen voor het gerecht te brengen.

Het “ministerie van Buitenlandse Zaken” van de PA zei in een verklaring dat “de escalatie van de agressie van de bezetting tegen ons volk doorgaat in verschillende vormen, vooral met betrekking tot de voortdurende sloop van huizen en het uitdelen van sloopopdrachten.”

Het PA-bureau merkte ook op dat het het recente bezoek van minister van Defensie Gantz en hoge IDF-functionarissen in het gebied van Jabal Sabih (Evyatar), dat volgens de verklaring bedoeld was om de agressie tegen de Palestijnen te laten escaleren, als “zeer ernstig” beschouwt.

In deze context riep het “ministerie van Buitenlandse Zaken” van de PA de internationale gemeenschap en de VN-Veiligheidsraad op om maximale druk uit te oefenen op de “bezettende macht” om Evyatar te evacueren en het land terug te geven aan de rechtmatige eigenaren.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA seeks to bring Gantz to ICC” van 5 november 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Aaron Boxerman “Gantz defends his meeting with Abbas, says it had Bennett’s backing” van 3 september 2021 en een artikelIn first top-level meeting in a decade, Gantz holds talks with Abbas in Ramallah” van 30 augustus 2021 op de site van The Times of Israel