Israël laat drie Palestijnse vrouwelijke terroristen vrij

“Jong geleerd is oud gedaan”

Het zal je maar overkomen: je staat aan een bushalte te wachten op de volgende bus, komt er zo’n opgefokte Palestijnse vrouw met een mes aanlopen klaar om je neer te steken, luid krijsend “Dood aan de Joden” en “Allahu Akhbar” [G’d is Groot]. Geef toe, er zijn beter manieren om in het nieuws te raken… 😦

Waarom ze dat doen? Omdat zij Arabisch en moslim zijn en de ander een Jood is.

  • Ayat Mahfouz, thans 29 jaar, uit al-Khalil, werd in augustus 2013 gearresteerd in de buurt van de Ibrahimi-moskee, op beschuldiging van het bezit van een mes. Ayat deed twee mislukte pogingen om Israëlische soldaten neer te steken. De eerste keer werd ze 40 dagen vastgehouden; De tweede poging leidde tot haar detentie van 10 maanden in de Israëlische gevangenis van Hasharon.
Aan de bushalte aan het kruispunt van Gush Etzion tracht een Palestijnse vrouw enkele burgers en Israëlische soldaten neer te steken, 19 oktober 2011
  • Op 26 augustus 2021 werd Layan Nasir, een 21-jarige vierdejaarsstudent die Voeding studeert aan de Universiteit van Birzeit, vrijgelaten op borgtocht van 24.000 sjekels ongeveer US$ 7.500) uit de gevangenis van Damon. Layan Nasir werd door soldaten van de IDF gearresteerd op 7 juli 2021, voor haar rol en activiteiten in de Democratic Progressive Student Pole (DPSP). Dat is een Palestijnse linkse studentenorganisatie die is aangesloten bij het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De DPSP werd door het Israëlisch leger in augustus 2020 buiten de wet gesteld.
  • Een Israëlische rechtbank heeft op donderdag de voorwaardelijke vrijlating bevolen van de 25-jarige Anhar Al-Deek omdat ze negen maanden zwanger is. De militaire rechtbank van Ofer heeft besloten haar vrij te laten tegen een financiële borgsom van 40.000 sjekels ($ 12.500), terwijl ze haar ook onder huisarrest heeft geplaatst in het huis van haar familie in de stad Kafr Ni’ma (ten westen van Ramallah). Zij werd op 5 maart 2021 aangehouden en opgesloten op beschuldiging van een poging tot het plegen van een steekpartij in de Israëlische buitenpost Sdeh Ephraim nabij de Palestijnse stad Ras Karkar in Samaria. Volgens Israëlische militaire aanklagers brak Al-Deek in op de boerderij van Sdeh Ephraim, pakte een mes uit de keuken en probeerde een van de eigenaren van de boerderij, Leah Ze’ev, neer te steken, die haar man aan de telefoon belde om hulp. Bij haar arrestatie bleek Anher Al-Deek reeds zwanger te zijn.

Volgens waarnemers zijn er ongeveer 4.850 Palestijnse gedetineerden in Israëlische gevangenissen, waaronder 41 vrouwen, 225 minderjarigen en 540 administratieve gedetineerden.