Israël bestookt terreurnesten van Hezbollah rondom Damascus in Syrië

Naar verluidt heeft Israël donderdag laat in de nacht Syrië gebombardeerd en doelen in Damascus geraakt vanuit de richting van Beiroet, meldde het Syrian Arab News Agency (SANA).

Syrische luchtverdedigingssystemen werden geactiveerd als reactie op de aanvallen en probeerden de inkomende raketten te onderscheppen, beweerde SANA, terwijl andere mediabronnen meldden dat ze explosies hoorden boven Damascus.

Tegelijkertijd hoorden Israëlische burgers in Tel Aviv, Ramat Gan en het omliggende gebied ontploffing boven Gush Dan. 

De IDF onderzocht of de ontploffingen werden veroorzaakt door een Syrische Luchtdoelraket (SAM) die mogelijk was afgevuurd op een inkomende Israëlische raket en vervolgens naar Israël was gevlogen en ergens in de buurt van Tel Aviv in de zee belandde. 

Op 20 augustus vuurden Syrische grond-luchtraketsystemen (SAM) af op vermeende Israëlische luchtaanvallen waarbij vier pro-Iraanse strijders in Damascus omkwamen. Russische militaire bronnen beweren dat tijdens de aanval 22 Israëlische raketten werden neergeschoten.

Bronnen:

  • naar een artikelSyrian defense systems target Israel missiles over Damascus” van 3 september 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van Elad Beni “Reports of air strike in Syria, explosions heard in central Israel” van 3 september 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelNew attacks | Israeli missiles hit Iranian-backed militias’ centres for developing weapons in Rif Dimashq” van 2 september 2021 op de site van de Syrian Observatory for Human Rights SOHR