Pallywood leugens: ‘Israël wilde de landbouw van Gaza vernietigen tijdens de oorlog van 2021’

Gaza: “en de boer, hij ploegde voort”

Terwijl de Gazaanse terroristen al sinds het begin van de ‘Terugkeer Mars‘, die begon op 30 maart 2018, tot op vandaag doorgaan met brandballonnen naar Israël te sturen waarbij duizenden hectaren landbouwgrond en natuurgebieden in het zuiden van Israël in de as werden gelegd, beweren de Palestijnen dat Israël de landbouw van Gaza wilde vernietigen tijdens de oorlog van 2021.

Officiële PA TV en gasten op het programma Anew negeerden volledig het feit dat de terreurorganisaties Hamas en de Islamitische Jihad in mei 2021 meer dan 4.300 raketten op Israël vanuit de Gazastrook afvuurden, waarbij 12 doden en honderden gewonden vielen, toen ze de reactie van Israël op de raketten bespraken. 

Terwijl de reactie van Israël gericht was op de terreurleiders en de terreurinfrastructuur in de Strook, beweerden PA TV en de gasten dat het een opzettelijke manier was om Palestijnse burgers schade toe te brengen door zich te richten op de landbouw in Gaza.

Een PA TV-presentator interviewde een eigenaar van een kwekerij en een boer in Gaza en beschimpte en demoniseerde Israël, waarbij hij suggereerde dat Israël tijdens de Fatah/Hamas-rellen en raketoorlog eerder dit jaar opzettelijk landbouwkwekerijen bombardeerde om een ​​einde te maken aan de landbouw in Gaza. De eigenaar van de kwekerij en de boer waren het er beiden roerend mee eens:

Bij het reageren op raketten die vanuit de Gazastrook worden afgevuurd, valt Israël echter alleen militaire doelen aan. Daarentegen schieten Hamas en de Islamitische Jihad doelbewust raketten af ​​vanuit burgergebieden, waarbij ze de burgers als menselijk schild en hun eigendommen als dekking gebruiken.

Ironisch genoeg gaf PA TV zelf tijdens de oorlog toe dat Israël de inwoners van Gaza waarschuwde om gebouwen te verlaten vóór aanvallen:

Palestijnse Media Watch heeft talloze PA-lasteringen gedocumenteerd die Israël op verschillende manieren demoniseren.

Zoals Palestijnse Media Watch documenteerde, bekritiseerde Fatah onlangs Hamas voor zijn voortdurende opslag van explosieven in civiele gebouwen en openbare plaatsen nadat een explosie op een markt één persoon doodde en meerdere verwondde:

Bronnen:

  • naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA TV libel: Israel wanted to destroy Gaza’s agriculture during 2021 war” van 31 augustus 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)