N-VA vraagt België om weg te blijven van antiracismeconferentie VN: ‘Verworden tot haatfestijn tegen Joden en Israël’

De Verenigde Naties organiseren op 22 september een antiracismeconferentie in New York. Daarmee wil het de 20ste verjaardag herdenken van de World Conference Against Racism (WCAR), die in 2001 in het Zuid-Afrikaanse Durban plaatsvond.

De Conferentie van Durban 2001 was bedoeld om de internationale gemeenschap samen te brengen om een ​​mondiaal front te vormen in de strijd tegen racisme. In plaats daarvan daalde de conferentie af in een losgeslagen vertoon van Jodenhaat, waardoor de moderne BDS-beweging ontstond en het alomtegenwoordige discours en de laster van Israël die we tegenwoordig over de hele wereld zien.

De conferentie baadde in 2001 in een sfeer van “rauwe Jodenhaat en antisemitisme” en werd door de jaren heen “gekaapt door Arabische landen en extreemlinkse ngo’s” en ontaardden aldus in een haatfestijn tegen Joden en Israël, zeggen De Wever en Freilich.

Michael Freilich argumenteerde:

Tientallen westerse landen hebben reeds aangegeven niet te zullen deelnemen aan deze conferentie die eerder ‘voor’ racisme is in plaats van ertegen. België is zo een eiland geworden in onze regio te midden van onze buurlanden Duitsland, Nederland, het VK en Frankrijk, die allen expliciet hebben aangegeven de conferentie te zullen boycotten. Buiten Europa hebben ook onze belangrijkste bondgenoten, waaronder de VS, Canada en Australië, hetzelfde gedaan. Waar wacht deze regering nog op? Enerzijds seksisme, racisme en genderproblematiek aankaarten en anderzijds antisemitisme oogluikend vrij spel geven. Linkse wokers kunnen dat blijkbaar.

Bronnen:

  • naar een artikelN-VA wil dat België wegblijft van antiracismeconferentie VN” van 30 augustus 2021 op de site van Tagtik
  • naar een artikelN-VA vraagt België om weg te blijven van antiracismeconferentie VN: “Verworden tot haatfestijn tegen Joden en Israël”” van 30 augustus 2021 op de site van Het Laatste Nieuws
  • naar een artikel “Citing antisemitism, growing number of countries shun Durban conference” van 29 augustus 2021 op de site van Israel Hayom