Laatste gloednieuwe Sa’ar 6 korvet ‘INS Nitzahon’ legt aan in de haven van Haïfa

De twee Saa’ar 6 korvetten INS Atzmaut (Onafhankelijkheid) en INS Nitzahon (Overwinning) bij de oplevering ervan aan de Israëlische marine in de Duitse havenstad Kiel op 27 juli 2021

Het korvet Sa’ar 6 “Nitzahon” is op maandag 30 augustus ’21 aangekomen in Israël. Het schip meerde aan bij de marinebasis in Haifa, na een reis van ongeveer twee weken.

Een ceremonie die de aankomst van het schip uit Duitsland markeerde, werd gehouden in aanwezigheid van de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi en de commandant van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit. Aan de ceremonie namen de soldaten deel die de “Nitzahon” vergezelden bij zijn terugkeer naar Israël na een lang verblijf op Duitse scheepswerven.

De komst van de “Nitzahon”, de vierde en laatste Sa’ar 6-klasse Corvette die in Israël aankomt, vat het vlaggenschipproject van de marine van de afgelopen jaren samen, waarin de nieuwe IDF-raketschepen werden ontworpen, gebouwd en voorbereid voor operationeel gebruik .

De vier Saar 6-schepen die zich bij de Israëlische marine voegden, vormen een belangrijke mijlpaal in het versterken van de veerkracht van de staat Israël en zullen een centrale pijler vormen in de maritieme bescherming van zowel de Israëlische wateren als de energiebronnen op zee.

In tegenstelling tot zijn voorgangers is de Sa’ar-6 ook specifiek gebouwd om zowel mannelijke als vrouwelijke marinepersoneel te huisvesten. De marine verwacht dat ongeveer een kwart van de bemanning van de raketschepen uit vrouwen zal bestaan.

In de komende maanden zal de “Nitzahon” het installatieproces van aanvullende gevechtssystemen ondergaan (waarvan de meeste in Israël zijn ontwikkeld). Na voltooiing van het installatieproces zal de “Nitzahon” volledig operationeel worden.

Stafchef Kohavi zei: “Vandaag herdenken we de ontvangst van de Sa’ar 6 ‘Nitzahon’ [Hebreeuws voor overwinning], een van de meest geavanceerde en krachtige raketschepen ter wereld. Het drukt meer dan wat dan ook het constante streven uit om geen compromissen te sluiten op het pad van de IDF naar de overwinning. Dat is onze belangrijkste missie. Om de volgende oorlog definitief te winnen in de kortste tijd met de laagste kosten; Dat is het doel dat we onszelf hebben gesteld toen we het geactiveerde concept voor de overwinning ontwikkelden.”

“Overwinning is alleen mogelijk door relevante krachtopbouw op basis van verandering en innovatie. Dit zijn de uitgangspunten en het fundament van het Meerjarenplan ‘Momentum’, dat in alle vestigingen van de IDF wordt toegepast. Bij operationele activiteiten en het verzamelen van informatie, bij het uitvoeren van oefeningen en het ontwikkelen van munitie, bij het beschermen van onze grenzen en bij geheime operaties.”

“De ‘Nitzahon’ die vandaag door de Israëlische marine is ontvangen, is een baanbrekende prestatie die precies dit idee uitdrukt. Het versterkt onze mogelijkheden om de vijand in de zee en op het land te ontmaskeren. De innovatieve wapensystemen aan boord zullen de Israëlische marine en de IDF als geheel dodelijker maken. Haar verdedigingssystemen actualiseren een nieuwe multidimensionale realiteit van het concept van verdediging. Al deze componenten zorgen voor een snelle nederlaag van de vijand,” voegde hij eraan toe.

“De echte kracht van de Israëlische marine zit echter niet alleen in haar schepen, hoe geavanceerd ze ook zijn. De echte kracht komt van de soldaten bij de marine, maar ook van de IDF als geheel”, benadrukte de stafchef.

“Een leger dat niet is samengesteld uit kwaliteitssoldaten in reguliere dienst en carrière, zal niet sterk kunnen staan ​​tegenover de vele veiligheidsuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. We opereren de klok rond in zes theaters en zes dimensies en opereren openlijk en heimelijk op het land, in de lucht, op zee en op het cyberfront.”

“In het noorden worden we geconfronteerd met het terroristische leger Hezbollah en de Iraanse regionale verschansing in Libanon. In Judea en Samaria zijn we dag en nacht actief om het terrorisme uit te roeien en een status-quo van relatieve rust te handhaven. In de zuidelijke arena zijn we de afgelopen twee weken getuige geweest van toenemende wrijving in de Gazastrook, en we blijven ons verzetten tegen de pogingen van Hamas om de veiligheid van de staat Israël te schaden.”

“Ik wil dat de inwoners van Gaza weten dat de realiteit van hun leven totaal anders kan zijn, dat hun kwaliteit van leven veel beter en meer ontwikkeld kan zijn, maar niet als terroristische daden de veiligheid van de staat Israël blijven bedreigen. Als de rust wordt hersteld en gehandhaafd, zal er meer burgerhulp zijn, maar als de terreurdaden doorgaan, zullen we niet aarzelen om te doen wat nodig is om de veiligheid van Israëlische burgers in het zuiden en de staat Israël als geheel te waarborgen,” benadrukte de Stafchef.

“Zoals ik in het verleden heb gezegd aan het einde van Operatie ‘Guardian of the Walls’, heb ik de IDF opgedragen zich voor te bereiden op een nieuwe campagne. We hebben onze doelbank uitgebreid en onze operationele plannen geüpdatet. Als de rust in het Zuiden niet wordt gehandhaafd, zullen we niet aarzelen om een ​​campagne aan te gaan die nog krachtiger is dan de vorige.”

Commandant van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit, zei: “Welkom thuis ‘Nitzahon’. De lijn die aan het dok is bevestigd, symboliseert het einde van een lang, complex en uitdagend hoofdstuk dat plaatsvond in Duitsland. We voorzien een historische transformatie van een innovatieve visie tot een levende realiteit. Een realiteit om het hoofd te bieden aan een veranderende veiligheidssituatie die een kracht vereist die gebouwd en uitgerust is voor nieuwe uitdagingen.”

“De ‘Nitzahon’ is, net als de hele historische Sa’ar 6-vloot, een geweldige toevoeging voor de Israëlische marinesuperioriteit en een belangrijke pijler in de strategische capaciteiten van de marine, de IDF en de staat Israël. Het is een groot voorrecht. Wees er trots op dat u [de marine] een kracht van waarden bent die sterk blijft om de onafhankelijkheid van het volk en het land te versterken en om de overwinning van de staat Israël te verzekeren.”

De Israëlische marine vloot in 2017:

Bronnen:

  • naar een artikel van Kobi Finkler “Chief of Staff: If quiet isn’t maintained, we will not hesitate to enter a campaign” van 31 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelA Ceremony Was Held to Transfer the Sa’ar 6 Corvette “Atzmaut” (Independence) to the Israeli Navy and the commissioning of the Sa’ar 6 “Nitzahon” (Victory)” van 27 juli 2021 op de site van de IDF