Israëlische soldaat overleden die week geleden door Hamas werd neergeschoten

De Israëlische 21-jarige stafsergeant van de grenspolitie Barel Hadaria Shmueli, die gewond raakte door Palestijns geweervuur ​​langs de grens met Gaza, bezweek maandag aan zijn verwondingen na negen dagen vechten voor zijn leven.

“Ik was diep bedroefd toen ik het bittere nieuws ontving over de dood van Shmueli, die sneuvelde toen hij de veiligheid van Israël verdedigde. Er zijn geen woorden genoeg om de familie te troosten in haar diepe rouw”, zei de Israëlische premier Naftali Bennett.

“Barel was een vechter in zijn leven en in zijn dood. Hij vocht tot het laatste moment voor zijn leven, terwijl heel Israël voor hem bad. Ik zou de familie willen omarmen, die heeft verloren wat het meest dierbaar was.”

Shmueli raakte op 21 augustus ernstig gewond nadat hij in het hoofd was geschoten door Palestijns geweervuur ​​te midden van gewelddadige botsingen tussen de Israel Defense Forces (IDF) en Palestijnse relschoppers, die zich verzamelden langs de veiligheidshekgrens van de Gazastrook.

De soldaat werd in 2015 ingelijfd bij de zuidelijke eenheid van de grenspolitie, waar hij als sluipschutter diende. Hij had nog twee maanden te gaan.

“Shmueli, een van de beste zonen van het land, sneuvelde ter verdediging van het vaderland en de inwoners van het zuiden. Nog maar een paar dagen geleden ging ik naar zijn kamer en bad in mijn hart dat hij zou herstellen, maar het harde nieuws kwam en met grote pijn”, zei de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz. “Namens Defensie betuig ik mijn oprechte deelneming aan zijn ouders en familie.”

Volgens door de Walla! geciteerde bronnen van het defensie-instituut! nieuwssite, was de schutter van Shmueli een lid van de terreurorganisatie Hamas, van wie wordt aangenomen dat hij op eigen houtje heeft gehandeld.

De IDF bevestigde dat waarnemers langs de noordelijke grens met de Gazastrook de gewapende terrorist niet hebben opgemerkt die de Gaza-muur naderde en drie schoten op Shmueli van dichtbij afvuurde. Volgens het onderzoek trof een van de kogels hem in het gezicht, wat leidde tot zijn dodelijke verwondingen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “‘All Israel Prayed For Him’: Soldier Shot at Gaza Border Dies From Injuries After Nine-Day Battle” van 30 augustus 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Border Police officer shot during Gaza border riots in critical condition” van 22 augustus 2021 op de site van Israel Hayom