Onder verwijzing naar antisemitisme schuwt een groeiend aantal landen de conferentie van Durban IV

De Conferentie van Durban 2001 was bedoeld om de internationale gemeenschap samen te brengen om een ​​mondiaal front te vormen in de strijd tegen racisme. In plaats daarvan daalde de conferentie af in een losgeslagen vertoon van Jodenhaat, waardoor de moderne BDS-beweging ontstond en het alomtegenwoordige discours en de laster van Israël die we tegenwoordig over de hele wereld zien.

Een wereldwijd netwerk van meer dan 3.000 pro-Israëlische advocaten en activisten vraagt ​​Europese landen om hun deelname aan een aanstaand evenement ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de Durban-conferentie in te trekken.

Volgens de Jerusalem Post  hebben zich tot dusver een tiental landen teruggetrokken uit de conferentie.

De oorspronkelijke Durban-conferentie in 2001 noemde Israël racistisch, met ontwerpresoluties waarin stond dat zionisme een vorm van racisme is

De Durban IV-conferentie zal op 22 september plaatsvinden in de Verenigde Naties in New York.

Video van ILF: #SayNoToDurbanIV Festival of Hate

Het International Legal Forum (ILF) zei in een brief aan VN-ambassadeurs en ministers van Buitenlandse Zaken dat het evenement, dat voor het eerst in 2001 in Zuid-Afrika werd gehouden, “is neergedaald in een berucht broeinest van ongebreidelde jodenhaat, antisemitisme en belastering van de staat van Israël.”

ILF legde uit dat de conferentie “de leus “Zionisme is racisme” nieuw leven inblies, schandalig beweerde dat Israël een ‘apartheidsstaat’ is, de Holocaust verdraaide en tal van nazi-analogieën maakte. Het werd ook de geboorteplaats en katalysator van de moderne boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging , die de vernietiging van de staat Israël als uiteindelijk doel nastreeft.”

De pro-Israëlische groep stuurde de brief naar landen die de IHRA-werkdefinitie van antisemitisme hebben aangenomen, waaronder België, Bulgarije, Cyprus, Finland, Griekenland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Moldavië, Noord-Macedonië, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Video van UN Watch: Durban IV: Take a Stand Against Hate

ILF voerde verder aan dat deze landen een morele verplichting hebben om zich terug te trekken uit de Durban-conferentie omdat het evenement activiteiten heeft ontplooid die in strijd zijn met de IHRA-definitie.

Meerdere landen hebben aangekondigd dat ze de conferentie niet zullen bijwonen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Israël, Frankrijk, Duitsland en, meest recentelijk, Bulgarije.

Bronnen:

  • naar een artikelCiting antisemitism, growing number of countries shun Durban conference” van 29 augustus 2021 op de site van 29 augustus 2021 op de site van Israel Hayom