Hamas: De wereld zal de uitdrijving van Israël accepteren, net zoals de Taliban de Amerikanen uit Afghanistan verdreef

Mahmoud Al-Zahhar, mede-oprichter en geestelijke leider van de Palestijnse terreurgroep Hamas, zei dat de wereld de verdrijving door de Taliban van de bezetting door de Verenigde Staten als legitiem heeft aanvaard en dat hetzelfde zal gelden voor Gaza. 

Hij maakte zijn opmerkingen in een interview dat op 19 augustus 2021 werd uitgezonden op Al-Aqsa TV (Hamas-Gaza). Al-Zahhar zei dat een “bevrijdings”-onderneming anders is dan een “terroristische”. 

Hij zei verder dat de leiders van de Golfstaten, die de banden met Israël normaliseerden, binnenkort hun land zullen ontvluchten zoals Zine El Abidine Ben Ali uit Tunesië is gevlucht en Ashraf Ghani onlangs uit Afghanistan is gevlucht.

Mahmoud Al-Zahhar: “Wat er in Afghanistan is gebeurd, heeft veel implicaties voor onze regio. Hoe komt dat? Ten eerste heeft Afghanistan de VS van zijn grondgebied verdreven, en daarmee de verdrijving van de bezetting gelegitimeerd. Dit betekent dat wat Hamas hier doet om de [Israëlische] bezetting legitiem is. Als de wereld het [in Afghanistan] accepteerde, waarom zou het dan niet worden geaccepteerd met betrekking tot Gaza? Een bevrijdingspoging is iets anders dan een ‘terroristische’ poging, zoals ze het noemen.

“De Arabische regio om ons heen heeft een niveau van normalisatie bereikt met de Israëlische entiteit, wat ongekend is in de miljoenen jaren van de geschiedenis van de regio. [Het is ondenkbaar] dat een buitenlandse vijand een vriend en een bondgenoot wordt, terwijl in het verleden, er weerstand was tegen de Franse en Britse bezetting en tegen de Italiaanse bezetting in Noord-Afrika. En daarvoor was er weerstand tegen de Romeinse en Perzische bezetting. Daarom is deze kwestie van het grootste belang. Net zoals Ben Ali vluchtte [van Tunesië] en [Ashraf] Ghani zijn gevlucht…”

Interviewer: “Uit Afghanistan.”

Al-Zahhar: “Morgen zullen de leiders van de Golfstaten die genormaliseerde betrekkingen [met Israël] hebben, ook vluchten, omdat de verwijdering van de Israëlische entiteit een waarheid in de Koran is waaraan we nu moeten werken om deze te implementeren. Er zal veel druk zijn op ons, maar we hopen te overwinnen en de opheffing van de bezetting te bewerkstelligen.”

Bronnen:

  • naar een artikelSenior Hamas Official Mahmoud Al-Zahhar: The World Will Accept The Expulsion Of Israel, Like It Accepted The Expulsion Of The U.S. By The Taliban; Gulf Leaders Will Be Forced To Flee Like Ashraf Ghani” van 19 augustus 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)