Shiloh-boeren bereiden zich voor om de poging van Gantz om grote wijngaard te ontwortelen te bestrijden

Bevelhebbers van de grenspolitie en de Israëlische politie hebben woensdag een voorbereidende rondleiding gehouden voorafgaand aan de ontworteling van de wijngaarden die eigendom zijn van Achiya Farm in de Shiloh-vallei, die de komende dagen zal plaatsvinden na een uitspraak van het Hooggerechtshof. 

Inwoners van Gush Shilo roepen het publiek op om “zich klaar te maken voor D Day” en opdagen om de vernietiging te bestrijden.

Achiya Farm deed een beroep op minister van Defensie Benny Gantz met het verzoek om een ​​compromis te bereiken volgens welke de 42 hectaren planten zouden worden verplaatst naar alternatief land na het einde van het Shmita-jaar dat op 7 september begint (aanplant en herbeplanting zijn verboden tijdens het shmita-jaar – DI ). Het Hooggerechtshof keurde deze optie goed, maar minister van Defensie Benny Gantz wijst het compromisvoorstel af.

Volgens Kipa heeft het ministerie van Defensie de afgelopen dagen de bereidheid uitgesproken om slechts ongeveer 7,5 hectare olijfgaarden te ontwortelen en opnieuw aan te planten, terwijl de wijngaarden vóór Rosj Hasjana moeten worden ontworteld omdat het in minister Gantz niet mogelijk is om wijnstokken te herplanten.

Half mei beval het Hooggerechtshof de civiele administratie om ongeveer 42 hectare in de Shiloh-vallei in Samaria te ontruimen, die wordt verbouwd door Achiya Farm, een van de grootste en bekendste boerderijen in Judea en Samaria. De rechters hebben de staat bevolen om dat deel van de plantage van de boerderij uiterlijk in oktober te ontruimen.

Olijfbomengaard van Achiya Farm die van minister Benny Gantz moet verdwijnen en vervangen worden door Palestijnse krottenbuurten

De zaak combineert drie afzonderlijke verzoekschriften uit 2013 met betrekking tot ongereguleerd land dat werd opgeëist door acht Arabische indieners die zeggen dat zij de erfgenamen zijn van degenen die het eigendom van het land hadden opgeëist maar de registratie ervan nooit hadden voltooid.

Het verzoekschrift werd ingediend door de ngo Haqel en vroeg het Hooggerechtshof om het meest flagrante anti-joodse rechtsmiddel in het arsenaal van de Civil Administration te gebruiken, de beruchte Disruptive Use Order. De DUO staat toe dat een Joodse kolonist die het volledige bedrag heeft betaald voor zijn land wordt uitgezet en dat zijn bezittingen worden verwijderd, zelfs als de landeigenaar niet heeft geklaagd als de rechtbank of de coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden van mening is dat de kolonist een indringer is. Om de DUO in dienst te nemen, is het niet nodig om de Arabische eigendom van het land te bewijzen, en de bewijslast van eigendom ligt bij de Joodse kolonist, die moet aantonen waarom hij of zij niet zou moeten worden uitgezet.

Als er ooit een legaal apparaat was dat de realiteit van het Joodse leven in het nederzettingsgebied van het tsaristische Rusland terugbracht, dan is het deze Disruptive Use Order.

Activist Amishav Melt, die in Gush Shilo woont en een van de leiders is van de campagne om de ontworteling te stoppen, vertelde woensdag aan Hakol Hayehudi: “De geplande vernietiging van de wijngaarden maakt deel uit van de oorlog over de soevereiniteit die tegenwoordig plaatsvindt.” Hij waarschuwde dat “iedereen die probeert de vernietiging te presenteren als een ‘juridisch probleem’ dat zal worden opgelost als alleen de wijngaarden worden verplaatst of de eigenaren een hogere vergoeding krijgen, de algehele campagne die plaatsvindt in de gebieden van Judea en Samaria ontwijkt – en zal ontwaken op een dag in een soevereine Palestijnse staat terechtkomt die is gevestigd in de verlaten gebieden van Judea en Samaria.”

Het ontwortelen van de wijngaard brengt enorme verliezen met zich mee voor Achiya Farm, aangezien het nodig zou zijn om een ​​nieuwe wijngaard te planten en dan drie volle jaren te wachten totdat het halachisch is toegestaan ​​om de vruchten te consumeren.

David Zitzer, CEO van Achiya’s Farm, zei dat “we ons in een onvoorstelbare realiteit bevinden dat, hoewel de indieners het grondbezit niet hebben bewezen, ongeveer de helft van onze boerderij zal worden ontworteld vanwege een draconisch bevel dat is uitgevonden door advocaten van de civiele administratie en iedereen geeft toe dat het ronduit immoreel is.”

De “dwaze poging van de burgerlijke overheid om de boerderij tijdens het oogstseizoen bij verrassing te ontwortelen en terwijl ze met ons een compromisvoorstel bespreken om de schade aan de economie te verminderen, is niet minder dan een nationale schande”, beschuldigde hij.

Hij riep premier Naftali Bennett en “alle ministers van het nationale kamp” in de regering op om “eindelijk te bewijzen dat ze echt rechts zijn en de ontworteling te stoppen”.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Shiloh Farmers Prepare to Fight Gantz’s Attempt to Uproot 42 Acre Vineyard” van 26 augustus 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.