Hoe Hamas Israël en de internationale gemeenschap voor de gek houdt

De terreurgroep bezit maar liefst 500 miljoen dollar. in aandelen in 40 internationale bedrijven in het Midden-Oosten en N. Afrika, onthult Die Welt.

Hamas wakkert opnieuw de spanningen met Israël aan door gewelddadige rellen langs de grens met Israël te organiseren en door de campagne om de aarde te verschroeien te hervatten met het gebruik van brandgevaarlijke ballonnen die maandag 9 branden in de Gaza-gordel veroorzaakten.

De islamistische terreurgroep speelt ook de bekende slachtofferrol terwijl ze leugens vertelt over haar vermogen om de inwoners van Gaza van basisvoorzieningen te voorzien en de enclave weer op te bouwen. 

Tegelijkertijd verdreef een Duitse krant eindelijk de mythe dat Hamas niet in staat zou zijn humanitaire hulp te verlenen aan de bevolking van Gaza en de schade te herstellen die is veroorzaakt door de oorlog met Israël van afgelopen mei.

De nieuwe ronde van geweld begon afgelopen zaterdag toen Hamas een nieuwe dag van woede organiseerde tegen Israël en duizenden Palestijnse Arabieren, de meesten van hen jonge volwassenen, naar de grens met Israël in Gaza stuurde.

Aanvankelijk zei Hamas dat de nieuwe ‘demonstraties’ nodig waren omdat Israël weigerde de maandelijkse contante betalingen van $ 30 miljoen van Qatar naar de Gazastrook toe te laten. Maar zodra de Verenigde Naties en Qatar, in overleg met de Israëlische regering, aankondigden dat er overeenstemming was bereikt over het hervatten en verhogen van de financiële hulp aan de inwoners van Gaza, veranderde het excuus voor de dag van woede.

Hamas zei nu dat de gewelddadige rellen bedoeld waren ter herdenking van de poging van een Australische toerist om de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem helemaal in augustus 1969 in brand te steken.

Dus op zaterdag 8 augustus kregen de Israëlische veiligheidstroepen te maken met nieuwe gewelddadige rellen nadat Hamas woensdag Israël had aangevallen door voor het eerst sinds het einde van de 11-daagse oorlog eind mei van dit jaar een raket af te vuren. .

Tijdens de rellen gooiden jonge Hamas-agenten stenen en geïmproviseerde explosieven naar de Israëlische veiligheidstroepen, evenals andere objecten zoals molotovcocktails. Vervolgens kregen ze de opdracht om het veiligheidshek te bestormen terwijl ze kinderen en vrouwen als menselijk schild gebruikten.

Aangezien de Israel Defense Forces (IDF) en de Israëlische grenspolitie de opdracht hadden gekregen om rubberen kogels af te vuren en geen scherp vuur te gebruiken vanwege de aanwezigheid van vrouwen en kinderen onder de Hamas-agenten, konden de relschoppers het veiligheidshek bereiken dat in sommige plaatsen een hoge betonnen muur is.

Aan de andere kant van het grenshek gebruikte Israëlisch veiligheidspersoneel gaten in de muur om hun geweren op de menigte te richten, waarna Hamas-agenten de geweren van drie soldaten en grenspolitieagenten probeerden te stelen.

Toen de poging mislukte trok een van hen een pistool en schoot de sluipschutter van de grenspolitie Sgt. Barel Hadaria Shmueli in het hoofd van point-blank. De Israëlische politieagent werd vervolgens naar het Soroka Medisch Centrum in de stad Beer Sheva gebracht, waar hij na verschillende operaties nog steeds in levensbedreigende toestand verkeert.

Hamas plant nu komende woensdag een nieuwe dag van woede omdat het niet tevreden is met de overeenkomst tussen de VN en Qatar en nog steeds wil dat Israël de oorspronkelijke contante betalingen toestaat door een Qatarese gezant die elke maand koffers vol dollars Gaza binnenbracht.

Zo werkte het voor de mini-oorlog in mei, maar sindsdien is er een nieuwe Israëlische regering aangetreden die het beleid ten aanzien van de terreurgroepen in Gaza gedeeltelijk heeft gewijzigd.

Premier Naftali Bennett had aanvankelijk gezegd dat de contante betalingen door Qatar zouden eindigen omdat Hamas de fondsen in beslag nam en ze gebruikte om zijn militaire apparaat verder op te bouwen. Bennett en plaatsvervangend premier Yair Lapid beloofden het Israëlische publiek ook dat elke overeenkomst over een andere manier om Qatarese fondsen in Gaza te verdelen afhankelijk zou zijn van de vrijlating van de lichamen van twee IDF-soldaten die zijn omgekomen in de Gaza-oorlog van 2014 en twee Israëli’s die worden vastgehouden. gevangen genomen door Hamas.

Blijkbaar zijn de twee leiders van gedachten veranderd en beloofden ze de kwestie van de vrijlating van de lichamen van de IDF-soldaten en de gevangengenomen Israëlische burgers in een toekomstig staakt-het-vuren met Hamas aan te pakken.

Hamas van zijn kant voelt blijkbaar de Israëlische zwakte aan en eist andere aanvullende maatregelen die het leven officieel gemakkelijker zouden maken voor de bevolking van Gaza, maar ook voor de terreurorganisaties daar.

Om deze reden eist Hamas het einde van de “Israëlische belegering” en de opening van alle grensovergangen, zodat goederen Gaza vrij kunnen binnenkomen en verlaten. Hamas kondigde ook aan dat de “strijd van het zwaard van Jeruzalem” tegen Israël zal doorgaan totdat “Jeruzalem en de al-Aqsa-moskee zijn bevrijd”.

De Palestijnse terreurorganisaties in Gaza noemden de raketaanval in mei de “Sword of Jerusalem Battle” om te laten zien dat zij en niet de Palestijnse Autoriteit de echte bewakers zijn van de islamitische heilige plaatsen in de hoofdstad van Israël.

De strijd om Jeruzalem heeft echter veel geld gekost en daarom gebruikt Hamas zijn internationale slachtofferstatus om meer donaties uit moslimlanden te krijgen.

De zijtak van de Moslimbroederschap (MB) kreeg niet alleen geld van Qatar, een land dat deel uitmaakt van de as van de Moslimbroederschap die momenteel wordt geleid door de Turkse president Tayyip Recep Erdogan en zijn AKP-partij, maar ook van het islamitische regime in Iran dat maandelijks 30 miljoen dollar bijdraagt naar Hamas in Gaza.

Geen van het Iraanse geld gaat echter naar de inwoners van Gaza, aangezien Hamas en Iran samenwerken aan de wederopbouw van het leger van zowel Hamas als de Palestijnse Islamitische Jihad, de officiële vertegenwoordiger van Iran in Gaza.

Hamas heeft altijd beweerd dat de armoede in Gaza en de onmogelijkheid om gebouwen en infrastructuur te herbouwen die door het Israëlische leger tijdens de oorlogen met Israël waren vernietigd, te wijten was aan het gebrek aan middelen.

Dat blijkt nu een flagrante leugen te zijn nadat de Duitse krant Die Welt vorige week een exposé publiceerde waaruit bleek dat Hamas aan het einde van de oorlog in mei tenminste 550 miljoen dollar tot haar beschikking had.

Volgens de Duitse media bezit de terreurgroep voor maar liefst 500 miljoen dollar aan aandelen in 40 internationale bedrijven in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

“De balans bevat ook gecodeerde referenties van ongeveer 49 miljoen US dollar die van de portefeuille naar de schatkist van Hamas gingen, waarvan naar schatting 40% naar militaire/terreuruitgaven ging”, meldde Die Welt .

Alleen al met dat bedrag had Hamas 1.405 huizen, 310 medische klinieken, 114 moskeeën en 98 scholen in de Gazastrook kunnen bouwen, volgens schattingen van de Israëlische inlichtingendienst.

Volgens een eerdere schatting van de Wereldbank is de portefeuille van $ 500 miljoen voldoende om alle schade te herstellen die eind mei is veroorzaakt door de raketoorlog tegen Israël.

Het rapport van Die Welt- verslaggever Clemens Wergin was nieuws voor Israëli’s, maar de Israëlische regering moet kennis hebben gehad van het fortuin van Hamas.

Zoals we vorige week echter zagen, bezwijkt de regering in Jeruzalem opnieuw voor de internationale druk over de zogenaamde niet-bestaande ‘blokkade’ van Gaza en lijkt ze geen duidelijke strategie te hebben in de uitputtingsoorlog die Hamas en PIJ voeren tegen de Joodse staat.

Bronnen:

  • naar een artikel van Yochanan Visser “How Hamas is fooling Israel and the international community” van 24 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Akiva Van Koningsveld “As Media Berate Israel, Hamas Reportedly Hiding Enough Funds to Rebuild Gaza Strip” van 17 augustus 2021 op de site van Honest Reporting
  • naar een artikel van Clemens Wergin “Das geheime Investment-Portfolio der Hamas” van 10 augustus 2021 op de site van Die Welt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.