Egyptische geestelijke laat tweede huwelijken toe zolang die maar een paar uren of minuten duren

Welkom in Hamastan, het land van melk en honing, vrijheid en democratie

Al Masry al-Youm meldt dat Dr. Ahmed Karima, hoogleraar vergelijkende jurisprudentie aan de Al-Azhar Universiteit, echtgenoten heeft toegestaan ​​om een ​​tweede vrouw te nemen op een “parttime” basis, onder specifieke voorwaarden.

Het belangrijkste punt is dat de vrouw in kwestie ermee instemt dat haar man een paar uur met iemand anders slaapt, en een huwelijkse overeenkomst dat de tweede “vrouw” geen aanspraak heeft op een woonruimte en niet blijft overnachten, dat het huwelijk wordt bijgewoond door twee mannen en dat de man zijn “vrouw” een bruidsschat betaalt.

Ja, het klinkt als gelegaliseerde prostitutie. Karima is het niet eens met de langere ‘tijdelijke’ huwelijken waarbij mannen die reizen een paar maanden een andere ‘vrouw’ oppikken en weggooien als ze weggaan. Zijn mening heeft voor opschudding gezorgd in Egypte.

De Egyptische Dar al Ifta, een officiële Egyptische autoriteit op het gebied van de islamitische wet, tweette een verklaring over de controverse die, zelfs wanneer deze in het Engels is vertaald, ondoorgrondelijk lijkt:

We moeten ons niet laten meeslepen door de roep om moderne terminologie in het huwelijk, die de laatste tijd is toegenomen, waarin de liefde voor het pronken en roem en de destabilisatie van waarden schuilt, die verwarring in de samenleving schept en een negatieve invloed heeft op de betekenis van stabiliteit en cohesie van het gezin dat onze religie zoekt en de staat heeft gekoesterd door middel van wetten.

Het klinkt alsof ze hun afkeuring uiten, maar stilzwijgend toegeven dat er technisch niets mis is met deze praktijk.

Deze twee tippelaarsters willen best wel een paar minuten (of langer) “gehuwd” zijn als daar maar voor betaald wordt ….

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Egyptian cleric allows second marriages that last only a few hours” van 24 augustus 2021 op de blog van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Egyptische geestelijke laat tweede huwelijken toe zolang die maar een paar uren of minuten duren

  1. Dit zijn oude bekende praktijken maar geen pieps van protest vanuit de Westerse “gemancipeerde” vrouwenbewegingen.

    Langzaam maar zeker worden al deze “”humanitaire”” hypocrieten & NGO’s uit hun tent gelokt en moeten met de billen bloot.

    Heerlijk om te zien!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.