Het Israëlisch sprookje van ‘eventjes snel COVID wegvaccineren’ stevent af op een complete mislukking

Ook in Israël zwelt de kritiek aan op het COVID-beleid in de Joodse staat zoals dat wordt gevoerd door het kabinet Bennett-Gantz-Lapid. Het lijkt erop dat Israël de pedalen verliest nadat de massa-vaccinatie niet het verhoopte succes haalt.

In Israël zijn momenteel haast zoveel mensen gevaccineerd als in België maar ondanks dit bescheiden succes maakt Israël een nieuwe piek in het aantal besmettingen door en worden 60-plussers een derde keer gevaccineerd.

In België worden de maatregelen versoepeld en vertellen de politici aan het volk dat het ergste achter de rug is en de vrijheid nabij, maar ook hier gaan de cijfers van besmettingen weer de hoogte in (grafiek hieronder):

Volgens gegevens die dinsdagochtend door het ministerie van Volksgezondheid zijn vrijgegeven, werden in totaal 9.831 nieuwe gevallen van het coronavirus gediagnosticeerd in heel Israël, een stijging van 6.467 nieuwe gevallen die zondag werden gemeld, en overtroffen het recente hoogtepunt van 8.766 een week geleden.

Dat is het grootste aantal nieuwe gevallen dat op één dag is gemeld sinds januari 2021.

Het percentage testen dat positief terugkwam, steeg van 6,31% op zondag naar 6,63% op maandag, na vijf dagen achtereen vorige week een plateau te hebben bereikt. Er zijn nu 72.572 actieve gevallen van het virus in heel Israël bekend, tegen 67.801 op maandag.

Ondanks de stijging van het aantal gevallen daalde het aantal ziekenhuisopnames echter van 1.142 gehospitaliseerde COVID-patiënten op maandag tot 1.124 dinsdag.

Ook het aantal ernstig zieke patiënten daalde dinsdag, van 679 maandag naar 678 dinsdag. Daarvan verkeren 168 patiënten in kritieke toestand, van wie 123 aan de beademingsapparatuur. Het aantal patiënten in kritieke toestand steeg vanaf maandag van 162, terwijl het aantal beademingsapparaten maandag steeg van 108.

Tot dusver zijn in totaal 6.864 coronavirusgerelateerde sterfgevallen geregistreerd in heel Israël, waaronder 3 doden op dinsdagochtend en 12 op maandag.

Volgens de meest recente demografische gegevens die door het ministerie van Volksgezondheid zijn vrijgegeven over COVID-slachtoffers, waren de 321 patiënten die van 1 tot en met 22 augustus aan het virus bezweken, allemaal ouder dan 30 jaar, en de overgrote meerderheid was ouder dan 70 jaar.

Een totaal van 74 (23,1%) was ouder dan 90, 149 (46,4%) was in de 80, 63 (19,6%) in de 70 en 27 (8,4%) in de 60, 6 (1,9%) in de 50 , één (0,3%) in de leeftijdsgroep 40-49 en één in de leeftijdsgroep 30-39

Het hele ding stinkt

De Israëlische rabbijn Chananya Weisman is zo een fervente kritikaster op de corona aanpak van de Israëlische regering.

Hieronder noemt hij 31 redenen waarom hij zich tegen de massale vaccinatie verzet. “Het hele ding stinkt“, schrijft Chananya Weissman. Veel van zijn geschriften zijn beschikbaar op www.chananyaweissman.com.

Hieronder enkele passages uit zijn betoog:

Rabbi Chananya Weissman
 • Het is geen vaccin. Een vaccin zorgt per definitie voor immuniteit tegen een ziekte. Dit vaccin verschaft geen immuniteit voor iets. In het beste geval vermindert het alleen de kans op een ernstig ziekteverloop van een virus als men het oploopt. Het is dus een medische behandeling, geen vaccin.
 • De veronderstelde voordelen van deze medische behandeling zijn minimaal en zouden in ieder geval niet lang duren. Het establishment erkent dit en heeft het al over extra injecties en steeds meer nieuwe “vaccins” die regelmatig nodig zouden zijn.
 • De farmaceutische bedrijven, de politici, de medische wereld en de media hebben de handen ineengeslagen om dit universeel een vaccin te noemen terwijl het dat niet is, met de bedoeling mensen te manipuleren zodat zij zich veiliger voelen over het ondergaan van een medische behandeling.
 • Het establishment houdt vol dat deze medische behandeling veilig is. Zij kunnen dit onmogelijk weten omdat de langetermijneffecten volledig onbekend zijn en pas over vele jaren bekend zullen worden. Zij kunnen speculeren dat het veilig is, maar het is oneerlijk van hen om een dergelijke bewering te doen die onmogelijk bekend kan zijn.
 • De farmaceutische bedrijven zijn niet aansprakelijk als er iets misgaat, en kunnen niet aangeklaagd worden. Hetzelfde geldt voor de politici die deze behandeling stimuleren. Er wordt een intensieve propagandacampagne gevoerd om mensen ertoe aan te zetten deze behandeling te ondergaan. Politici en beroemdheden nemen selfies van zichzelf terwijl ze worden geïnjecteerd (en doen in sommige gevallen alsof ze worden geïnjecteerd), de media hypen dit als het coolste, slimste, gelukkigste en leukste wat je kunt doen. Het is de meest wijdverspreide marketingcampagne in de geschiedenis.
 • Degenen die hun bezorgdheid uiten over deze medische behandeling worden gedemoniseerd, belasterd, bespot, gecensureerd, uitgestoten, bedreigd, en ontslagen uit hun baan. Dit omvat medische professionals die wetenschappelijk gefundeerde zorgen hebben over het medicijn en zorgverleners die hebben gezien hoe mensen onder hun hoede afschuwelijke reacties vertoonden en kort na hun injectie stierven.
 • Het hele ding stinkt.

Bronnen:

 • naar een artikelNumber of new COVID cases rises to highest level since January” van 24 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva
 • naar een artikel van Chananya Weissman “31 Reasons Why I Won’t Take the Vaccine” van 2 februari 2021 op de site van de auteur
 • naar een artikelIsraëlische Rabbi Chananya Weissman’s 31 redenen waarom hij het ‘vaccin’ niet neemt – “Het hele ding stinkt”” van 22 maart 2021 op de site van Frontnieuws

2 gedachtes over “Het Israëlisch sprookje van ‘eventjes snel COVID wegvaccineren’ stevent af op een complete mislukking

 1. Je zal je mening nog ettelijke keren moeten bijstellen de komende maanden, maar ik ga er verder niet dieper op in. Kritiek op het beleid wordt zwaar afgestraft (ook in Israël en België) gecensureerd met verlies van account(s) enz.

  Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter, YouTube doen allemaal mee en snoeren alles en iedereen de mond, behalve dan de Jodenhaters en Israëlbashers, die mogen ongecensureerd verder jodelen.

  Ik wil deze blog nog een tijdje kunnen aanhouden, dus hou ik mijn mond. Er zijn genoeg andere plekken waar ik mijn kritiek kwijt kan, zolang het duurt ….

  Een tweet van deze ochtend, 24 08.20 op de site van de IDF. Het woord “jood” komt drie keer voor en Israël geen enkele keer. Dan zie je dat Israëlhaat een drogreden is en dat het om de Joden te doen is. Louter antisemitisme achter het masker van Israëlhaat:

  Like

 2. Besmet zijn met Covid/Delta betekent niet zwaar ziek worden en/of sterven…..en dát is het verschil!

  98% van de zwaar zieken/stervenden in de ziekenhuizen blijken niet gevaccineerd!

  Met een griepprik kan je ook griep krijgen en deze moet ook jaarlijks herhaald worden met aanpassing varianten.

  Een vaccin geeft nooit 100% bescherming maar zorgt wél voor vermindering van ziekte/aantal/beeld/gevolgen.

  Wanneer 85/90% van de bevolking is gevaccineerd, kunnen de
  10/15 % weigeraars gratis aanschuiven & meegenieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.