Repressie door PA-chef Abbas jegens Palestijnse opponenten neemt toe

Palestijnse politieagenten schieten traangas af op demonstranten in Ramallah tijdens een demonstratie tegen de dood van mensenrechtenactivist Nizar Banat [Ahmad Gharabli/AFP]

De Palestijnse Autoriteit blijft demonstranten arresteren, slaan en over de straat slepen. Een andere groep van 15-20 mensen werd gisteren in Ramallah gearresteerd omdat ze van plan waren te protesteren tegen de moord door de Palestijnse politie op Nizar Banat in juni, evenals de voortdurende opsluiting van degenen die eerder waren gearresteerd wegens protesteren tegen mensen die al bijna twee maanden in de cel zitten.

Palestijnse groeperingen hebben de nieuwe reeks arrestaties veroordeeld. Ironisch genoeg zijn de redenen voor de arrestaties onder meer ‘het aanvallen van de openbare vrijheden’ en ‘het schenden van nationale symbolen’. De Independent Commission for Human Rights zegt dat de gearresteerden toestemming hadden gevraagd om de protesten te houden.

PIJ-leider Khader Adnan op een manifestatie van de DFLP (Democratisch Front van de Bevrijding voor Palestina, een afsplitsing van de PFLP)

Een van de gearresteerden was Khader Adnan, een leider van de terreurorganisatie Islamitische Jihad (PIJ) in Judea & Samaria die een tijdje geleden beroemd werd vanwege zijn hongerstaking uit protest tegen zijn administratieve detentie door Israël. Khader zat alles samen zowat zeven jaar in een Israëlische cel.

Zijn vrouw zegt dat hij door mensen in een ongemarkeerde auto is ontvoerd en meegenomen. Niemand weet waar hij, of de anderen die gisteren zijn gearresteerd, nu zijn. Een hongerstaking gaat hem niet helpen in de PA-gevangenis.

De EU heeft de afgelopen 25 jaar honderden miljoenen uitgegeven om de Palestijnse Autoriteit zogenaamd te leren hoe ze de mensenrechten moet beheren en beschermen. Op de een of andere manier heeft deze ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit de boodschap met het geld meegekregen.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Palestinian Authority arrests Islamic Jihad’s Khader Adnan, famous for his hunger strike against Israel” van 22 augustus 2021 op de blog van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Repressie door PA-chef Abbas jegens Palestijnse opponenten neemt toe

  1. En de Internationale Gemeenschap, de humanitaire NGO’s, de altijd kritische media kijken met afgrijnzen toe…..LOL!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.