Palestijnse terrorist verkleed als Israëlische soldaat gevat in Samaria

Maandag om 12.00 uur arresteerden IDF-soldaten van de Kfir Brigade een Palestijnse Arabier, gekleed in een IDF-uniform en in het bezit van een tas met een jachtgeweer en een mes, nabij de gemeenschap van Ma’ale Levona in Binyamin, Samaria.

Volgens een woordvoerder van de regionale raad van Binyamin ‘belden bewoners die de terrorist aan de kant van de weg zagen de veiligheidshotline, die rechtstreeks rapporteerde aan het leger. Soldaten werden vervolgens met spoed naar de plaats delict gebracht waar ze de terrorist gevangennamen die zowel wapens als munitie in zijn bezit had.

Het hoofd van de regionale raad van Binyamin, Yisrael Gantz, voegde toe: ‘De waakzaamheid van onze bewoners heeft een serieuze aanval voorkomen. De bewoners die meteen het meldpunt belden, hebben correct gehandeld. Ik dank de veiligheidsafdeling van de Raad en de IDF voor hun snelle actie. Uw effectieve medewerking heeft een moeilijke gebeurtenis voorkomen, met de hulp van G-d.

Eerder op maandagochtend werd de grenspolitie die undercover werkte in Jenin aangevallen door lokale bewoners. Ze waren zondagnacht het vluchtelingenkamp Jenin binnengegaan om vermoedelijke terroristen te arresteren. Bij het vuurgevecht van maandag kwamen minstens vier terroristen om het leven. Er waren geen gemelde slachtoffers onder de veiligheidstroepen.

Bronnen:

  • naar een artikelPA Arab dressed in IDF uniform arrested in Binyamin region” van 16 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.