Irans hernieuwde ‘belofte’ aan de Palestijnen

De kersverse Iraanse president, Ebrahim Raisi (R) ontmoette op 6 augustus 2021 de politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh (L) in Teheran, Iran [beeldbron: Anadolu Agency]

Terwijl de regering-Biden blijft praten over de noodzaak van vertrouwenwekkende maatregelen tussen Israël en de Palestijnen om een ​​omgeving te creëren waarin een tweestatenoplossing kan worden bereikt, zoeken de leiders van verschillende Palestijnse facties de steun van Iran voor hun jihad (heilige oorlog) tegen Israël.

Leiders van Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en andere facties die onlangs Iran bezochten om de inauguratie van president Ebrahim Raisi bij te wonen, lijken tevreden te zijn met de belofte die ze hebben ontvangen van de mullahs in Teheran.

De regering-Biden wil vertrouwenwekkende maatregelen tussen Israël en de Palestijnen bevorderen. De Palestijnse terroristische groeperingen en hun aanhangers willen echter vertrouwenwekkende maatregelen met elk land dat hen wil steunen bij het verwezenlijken van hun droom om Israël te vernietigen.

De regering-Biden kan waarschijnlijk een of andere vorm van vertrouwenwekkende maatregelen bevorderen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit onder leiding van Mahmoud Abbas. Het is echter onmogelijk dat de regering-Biden dergelijke maatregelen tussen Israël en de Palestijnse handlangers van Iran zou kunnen bevorderen.

President Ebrahim Raisi en andere Iraanse functionarissen verzekerden de Palestijnse leiders dat Iran de Palestijnen zal blijven steunen in hun strijd tegen Israël. Dit betekent dat Iran onder Raisi de Palestijnse terroristische groeperingen in de door Hamas geregeerde Gazastrook financiële en militaire hulp zal blijven bieden.

Iran heeft niet beloofd bij te dragen aan de wederopbouw van de Gazastrook in de nasleep van de 11-daagse oorlog van mei tussen Hamas en Israël. Iran heeft niet beloofd nieuwe ziekenhuizen en scholen te bouwen in de Gazastrook. Iran heeft ook niet beloofd de twee miljoen Palestijnen die in de Gazastrook wonen te helpen het toenemende aantal Covid-19-infecties het hoofd te bieden.

Tijdens afzonderlijke ontmoetingen met de Palestijnse leiders benadrukte Raisi dat de Islamitische Republiek “Palestina zal blijven steunen als de belangrijkste kwestie van de moslimwereld”.

“We hebben nooit enige twijfel gehad over dit beleid en zullen nooit twijfelen”, zei Raisi tijdens de ontmoeting met Hamas-leider Ismail Haniyeh. “Naar onze mening was en zal Palestina de eerste kwestie van de moslimwereld zijn.”

Raisi prees de Hamas-leider voor zijn optimisme over het elimineren van Israël. Hij zei dat de raketten en raketten die Hamas en PIJ tijdens de recente oorlog op Israël hebben afgevuurd, laten zien dat er een grote sprong is gemaakt in de strijd tegen Israël.

“Vandaag zijn er tekenen van een grote overwinning van de verzetsbeweging naar voren gekomen en Operatie Saif Al-Quds [‘Zwaard van Jeruzalem’, de naam die Hamas gebruikt om te verwijzen naar de laatste oorlog met Israël] was een van de tekenen van deze overwinning”, zegt Raisi. toegevoegd .

Haniyeh, van zijn kant, verzekerde de Iraanse president en andere hoge functionarissen in Teheran dat Hamas zal staan van Iran in een conflict met de VS en Israël.

Hamas-leider Ismail Haniyeh (2e van rechts) met naast hem Ziyad al-Nakhalah van de PIJ, schudden de hand van de vertrekkende president van Iran, Hassan Rouhani, tijdens de beëdiging van Ebrahim Raisi, de nieuwe presidet van Iran, in Teheran op 5 augustus 2021 [beeldbron: Atta Kenare/AFP via Getty Images]

In een ontmoeting met PIJ-secretaris-generaal Ziyad al-Nakhalah, benadrukte Raisi ” het belang van steun aan het onderdrukte Palestijnse volk tegen Israëlische agressie.”

Nakhalah zei dat de Islamitische Republiek een model is van vreedzame machtsoverdracht in de wereld, terwijl er slechts een paar maanden geleden een machtsoverdrachtsconflict was in de VS.

In een andere ontmoeting met secretaris-generaal van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Talal Naji, en zijn plaatsvervanger, Abu Ahmad Fuadzei de Iraanse president dat “Palestina en de bevrijding van Al-Quds (Jeruzalem) de belangrijkste kwesties van de moslimwereld zijn.”

Naji van zijn kant zei dat de strijd tegen Israël zal doorgaan “tot de uiteindelijke overwinning op het Israëlische regime”. Ook hij verzekerde de Iraniërs dat de Palestijnse terroristische groeperingen “het Iraanse volk zouden steunen omdat de Islamitische Republiek de veiligheid van de hele regio wil beschermen”.

De voorzitter van het Iraanse parlement, Mohammad Baqer Qalibaf, had ook een ontmoeting met de Palestijnse leiders en “bevestigde de steun van Teheran aan Palestina tot de bevrijding van Jeruzalem.”

Bovendien hadden de Palestijnse leiders een ontmoeting met de commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), generaal-majoor Hossein Salami, die hen vertelde dat de “achteruitgang van het zionistische regime een realiteit is die binnenkort werkelijkheid kan worden”. De “achteruitgang van het zionistische regime” is een eufemisme voor de eliminatie van Israël, een open en verklaard doel van de mullahs van Iran.

“Gezien de onmiskenbare realiteit ter plaatse, kunnen we er zeker van zijn dat het verval van het zionistische regime meer is dan een wens, een realiteit die in de nabije toekomst kan gebeuren”, zei generaal Salami.

Hij benadrukte dat “alleen macht de opstandige zionisten kan dwingen stil te worden. Versterking van Palestina is een strategie en een manier die nooit mag worden gestopt.”

Generaal Salami verwierp het idee dat Israël onoverwinnelijk is: “Dit idee [van onoverwinnelijkheid] stortte plotseling in met de operatie Saif al-Quds, en deze strijd toonde aan dat het Palestina is dat machtig is geworden, en het verval en de ineenstorting van het nep-zionistische regime staat vast.”

Aangemoedigd door de beloften die ze tijdens hun bezoek aan Iran hebben ontvangen, lijken de Palestijnse factieleiders opstandiger dan ooit en voeren ze hun bedreigingen op, niet alleen tegen Israël, maar ook tegen Arabische landen die hun betrekkingen met Israël proberen te normaliseren.

Dagen na het bezoek aan Teheran veroordeelden verschillende Palestijnse facties de Arabieren opnieuw voor het normaliseren van hun betrekkingen met Israël. De waarschuwing kwam naar aanleiding van het recente bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid aan Marokko.

De facties veroordeelden het bezoek van Lapid als een ‘misdaad’ tegen de Palestijnen en riepen de Arabieren op ‘normalisatie met de zionistische entiteit af te wijzen’.

De hernieuwde belofte van Iran om de Palestijnen te helpen in hun strijd tegen Israël toont aan dat de mullahs in Teheran zich aangemoedigd voelen door de vermeende zwakte van de regering-Biden en andere westerse mogendheden in het omgaan met de Iraanse nucleaire dreiging.

Blijkbaar zijn Raisi en zijn vrienden in Teheran ervan overtuigd dat de VS en de Europeanen er niets om geven als Iran wapens en geld blijft leveren aan Palestijnse terreurgroepen wiens verklaarde doel is om zoveel mogelijk Joden te doden en Israël te vernietigen.

De mullahs sussen of ze niet ter verantwoording roepen voor hun voortdurende steun aan de terroristen zal leiden tot nog meer bloedvergieten in het Midden-Oosten. Het stilzwijgen van de VS en de rest van de internationale gemeenschap over de laatste dreigementen van Iran en zijn Palestijnse handlangers geeft aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de jihad van de Palestijnse terreurgroepen jegens Israël, hoogstwaarschijnlijk enthousiast bijgestaan ​​door Iran, opnieuw oplaait in een manier die volledig te verwachten is.

Hamasleider Ismail Haniyeh had eerder in Doha, Qatar, een ontmoeting met een delegatie van de Taliban aangevoerd door moellah Abdul Ghani Barader na het conflict in mei tegen Israël

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Iran’s Renewed ‘Promise’ to the Palestinians” van 18 augustus 2021 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Irans hernieuwde ‘belofte’ aan de Palestijnen

 1. Wanneer zullen Amerika & Europa eindelijk begrijpen dat hun ideale ‘Nation building’ in het MO nooit heeft gewerkt en nooit zal werken.

  Islam wil géén Democratische staat, maar een Islamitische staat.
  Islam wil géén Liberalisme maar Allah.

  Er bestaat géén Islamitische staat met liberalisme & democratie.

  Al deze landen bestaan uit stammen & verschillende religieuze groeperingen die elkaar de tent uitvechten……en zolang dat gebeurt is een vreedzame oplossing een utopie.

  Alle landen waarbij het Westen deze stammen tot een staat hebben gevormd zijn vandaag een puinhoop….Syrie, Jemen, Libanon, Irak, Afghanistan…etc.etc.etc.etc.etc.

  Hetzelfde scenario geld voor de krampachtige push voor de oprichting van een palestijnse staat.

  Dat wat er in Afghanistan gebeurt moet overal gebeuren!

  Amerika & Europa moeten eruit en deze landen moeten hun eigen sores opknappen & stammen/religieuze oorlogen uitvechten.

  Europa/Amerika moeten hun eigen grondgebied verdedigen tegen de illegale vluchtelingenstromen uit deze gebieden waarbij de meesten géén goede bedoelingen hebben.

  Ze verlaten wel hun landen maar slepen hun geloof & beleid met zich mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.