Al Quds Brigades vuren vanuit Gaza raket af naar Sderot in Zuid-Israël

Sirenes klonken maandagochtend vroeg in de steden in de Gazastrook in het zuiden van Israël, waardoor inwoners van Sderot, Nir Am, Ibim en Kibbutz Erez naar de schuilkelders renden. Het Israëlische Iron Dome-raketafweersysteem onderschepte raketten gericht op Sderot.

De IDF bevestigde het rapport en verklaarde dat kort na 13.30 uur. Maandagmiddag klonken sirenes in Sderot en het algemene grensgebied met Gaza, en die ene lancering werd geïdentificeerd en onderschept.

Het huidige raketvuur is de eerste keer sinds Operation Guardian of the Wall eindigde in mei dat Gaza-terroristen op Israël schoten. De raket werd afgevuurd door de Al Quds Brigades en opgeëist door de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

Vorige week meldden Arabische media dat Hamas had besloten de spanningen met Israël te laten escaleren nadat overeenkomsten waren vastgelopen over de kwestie van het overmaken van Qatarese fondsen naar Gaza en de wederopbouw in Gaza.

Intussen bereikte minister Lapid in Egypte een akkoord omtrent de fondsen van Qatar die andermaal onder strikte voorwaarden kunnen overgemaakt worden aan de noodlijdende in de Strook.

Bronnen:

  • naar een artikelGantz: Qatari money transfers to Gaza to resume” en een artikelForeign Min. Yair Lapid to Egyptian Intelligence Minister: Israel won’t accept rocket fire” van 19 augustus 2021 en een artikel‘We must always respond to rocket fire on Israel‘” van 20 augustus 2021 en een artikelIron Dome intercepts missile aimed at Israeli city” en een artikelGaza terror group takes responsibility for rocket fire” van 16 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.