Moslims upgraden Hebron-site tot ‘vierde heiligste moskee in Islam’ om Joden ervan weg te houden

De directeur van de moskee in de Grot van de Patriarchen in Hebron, sjeik Hefzy Abu Sneina, beweert nu dat zijn moskee de vierde heiligste moskee in de islam is na de Al-Haram in Mekka, de Al-Nabawi-moskee in Medina en de Al- Aqsa-moskee in Jeruzalem. 

Hij zegt dat het islamitische heiligheden en de graven van hun profeten bevat, “wat het recht van Palestijnen en moslims erop bewijst en elke Israëlische aanspraak op hun rechten daarin ontkent.

Ook al hebben de begraven profeten niets met de islam te maken, met uitzondering van Abraham, maar alles met het jodendom. De Joodse banden met Hebron hebben de Ibrahimi-moskee wat heiligingsinflatie gegeven, zo lijkt het. 

Ik heb de moskee van Hebron in geen enkele andere bron gezien als de vierde heiligste. Dit artikel in The Guardian zegt dat #4 Imam Ali in Irak is, #5 de Rotskoepel is, #6 de Grote Moskee van Djenne in Mali en #7 de Quba-moskee in Medina is. Hebron wordt niet genoemd.

Deze site vermeldt de Quba-moskee als #4. Wikipedia geeft drie bronnen die zeggen dat de Omajjaden-moskee in Damascus de vierde heiligste plaats in de islam is. Dus hoe schoot de moskee in Hebron naar de top van de hitlijsten? (Niemand zal ruzie maken over 1,2 of 3, hoewel sjiitische moslims Al Aqsa vroeger als #5 beoordeelden, achter Najaf en Karbala.) 

Het lijkt erop dat hoe heiliger joden een site beschouwen, hoe meer moslims het van joden willen afnemen. Het gebeurt in Jeruzalem, in Hebron, in Bethlehem, in Sichem (Nabloes.)  Het is puur antisemitisme en iets waar niemand over wil praten. 

door EoZ

Bronnen:

  • naar een artikelMuslims upgrade Hebron site to “fourth holiest mosque in Islam” to keep Jews away” van 18 augustus 2021 op de blog van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Moslims upgraden Hebron-site tot ‘vierde heiligste moskee in Islam’ om Joden ervan weg te houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.