Het Westen en niét Israël, is verantwoordelijk voor de verspreiding van de radicale islam

De Taliban hebben deze week de Afghaanse stad Kunduz ingenomen

Een rode draad van soennitisch en sjiitisch terrorisme loopt door Libanon, Afghanistan, Jemen en Gaza, maar westerse progressieven zijn alleen geïnteresseerd in het beschuldigen van Israël in plaats van de echte schuldigen aan te wijzen, en nu verspreidt hun misleide denkwijze zich over de hele VS.

De inwoners van het Druzendorp Hasbeya in Zuid-Libanon hebben vrijdag de doorgang geblokkeerd van een voertuig geladen met raketten van lokale strijders van de terroristische organisatie Hezbollah.

Ze probeerden nog meer vuur op Noord-Israël te voorkomen nadat er al 19 raketten waren gelanceerd, omdat ze zich realiseerden dat ze de prijs zouden betalen voor een nieuw conflict tussen de door Iran gesteunde terroristen en hun zuiderbuur.

Wat ze deden was moedig, maar het was te laat voor een dergelijke stap en het zal hen in elk geval niet helpen. Want Libanon bestaat niet meer als staat. Het is een proxy van Iran en wordt geregeerd door Hezbollah. Het feit dat er een tekort aan voedsel is en dat het land honger lijdt, doet er niet toe, want wat belangrijk is, is dat de terreurgroep een arsenaal van 150.000 raketten en raketten heeft.

Ondertussen veroveren de Taliban hemelsbreed 3.100 kilometer van Hasbeya de provincie Konduz in Afghanistan. Het lot van dat ongelukkige land, dat decennialang de ene oorlog na de andere doormaakt, is bezegeld. De overwinning van de Taliban is een feit.

Op vergelijkbare afstand van Konduz woedden bloedige gevechten in de provincie Ma’rib in Jemen, waar de door Iran gesteunde Houthi’s vechten tegen de overgebleven troepen van de centrale regering.

En in Teheran op vrijdag ontmoette de nieuwe president van Iran, Ebrahim Raisi, Hamas-leider Ismail Haniyeh en verzekerde hem van voortdurende Iraanse steun aan Palestijnse jihadisten. Radicale soennitische en sjiitische islam is de rode draad die door al die slagvelden loopt.

Israël heeft decennialang geprobeerd de wereld te doordringen van de omvang van de schade en vernietiging die organisaties als Hezbollah, de Taliban en Hamas hebben aangericht. Israëli’s hebben er herhaaldelijk op aangedrongen dat ze geen problemen hebben met het Iraanse of Libanese volk en zouden ook graag zien dat de inwoners van de Gazastrook gedijen.

Maar feiten zijn een ongemak voor progressieve denkers, en overal in de westerse wereld richten demonstranten hun woede op Israël. Een voorbeeld hiervan is Anuradha Mittal, voorzitter van de raad van bestuur van Ben en Jerry’s, die onlangs aankondigde dat het bedrijf de verkoop van zijn producten in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zou verbieden. Zij en anderen zoals zij bieden dekking voor deze terreurgroepen.

Sinds de 11 dagen durende gevechten tussen Israël en de heersers van Gaza, Hamas, in mei, is het veel erger geworden. Er gaat geen week voorbij zonder dat een organisatie of instelling in de VS hun steun aan een boycot tegen Israël toevoegt, hoewel ze het Israëlisch-Palestijnse conflict voor het grootste deel net zo goed begrijpen als de fijne kneepjes van het telen van aardappelen op Mars.

Ze steunen een boycot van Israël omdat de leugenachtige propaganda werkt en omdat steun voor de Palestijnse zaak de essentie is geworden van de progressieve denkwijze en deze zich snel over heel Amerika verspreidt.

Ze steunen een boycot van Israël omdat ze de wereld verdelen in onderdrukkers en onderdrukten, terwijl ze niet inzien dat Hezbollah, Hamas, Taliban en de andere jihadistische bewegingen de echte onderdrukkers zijn.

Ze begrijpen ook niet dat als Israël de Westelijke Jordaanoever zou verlaten, het gebied zou ervaren wat Afghanistan nu doormaakt. Er zal geen bloeiende democratie zijn, geen vrijheid, geen onafhankelijkheid. Hamas – de lokale versie van de Taliban – zal daarvoor zorgen.

De zorgen van de dorpelingen in Zuid-Libanon, zoals die van de meeste Arabieren in het Midden-Oosten, zijn niet van belang. Alleen de standpunten van de Palestijnen zijn relevant, en ze vertonen tekenen van verandering.

Maar zoals het beruchte gezegde luidt: ‘politieke macht groeit uit de loop van een geweer’. Net zoals criminele bendes sloppenwijken overnemen, nemen Hamas, Hezbollah, Taliban en Iraanse sjiitische geestelijken delen van de wereld over.

En in plaats van een internationale inspanning om die krachten van het kwaad te bestrijden, richten westerse progressieven zich op de enige natie in de regio die de strijd nog niet heeft opgegeven. Want de dorpelingen van Zuid-Libanon begrijpen wat de intellectuelen van Harvard en Berkley niet hebben begrepen.

Voor Recip Erdogan, de president van Turkije, bestaat er geen verschil tussen de gematigde en de radicale islam. Islam is Islam. Punt.

Bronnen:

 • naar een artikel van Ben-Dror jemini “West, not Israel, to blame for spread of radical Islam” van 10 augustus 2021 op de site van Ynet News

2 gedachtes over “Het Westen en niét Israël, is verantwoordelijk voor de verspreiding van de radicale islam

 1. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  Het leven is een boomerang en het Westen zal uiteindelijk dus zelf de prijs betalen voor hun jarenlange hypocrisie, leugens & integratie aan hun geimporteerde nieuwe burgers & hun religie.

  Net zoals de palestijnen & friends dit doen.

  Jaren van oorlog & conflict hebben hen nog geen stap voorruit geholpen, integendeel. Hun vrienden in het MO zakken steeds verder weg in de stinkende put van conflict.

  Israel heeft géén probleem met de waarheid….het is het Westen dat zich zorgen moet maken.

  Hun struisvogelpolitiek & leugens zullen hen uiteindelijk inhalen wanneer de import hier de dienst gaat uitmaken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.