Anti-joodse joden zijn misschien wel het grootste gevaar waarmee het joodse volk tegenwoordig te maken heeft

Wanneer Joden de Jodenbashers zijn? Wanneer ze waarden van de Joodse principes van rechtvaardigheid en waarheid op hun kop zetten en hun Israël-bashing slechts een dun laagje vernis is voor een haat tegen andere Joden of het Jodendom zelf.

De meest recente zet van president Joe Biden om veel Amerikaanse Joden af ​​te schrikken als een daad van moedwillige vijandigheid, is zijn benoeming van de progressieve rabbijn, Sharon Kleinbaum, tot de Amerikaanse commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid.

Kleinbaum is ervan beschuldigd herhaaldelijk haar preekstoel te hebben gebruikt in de Beit Simchat Torah in New York – ’s werelds grootste LGBTQ-congregatie – om Israël te demoniseren.

Tijdens Israëls ‘Operation Protective Edge’ in Gaza in 2014 las Kleinbaum een ​​lijst voor van Palestijnse en Israëlische slachtoffers, inclusief de namen van Hamas-terroristen, in speciale gebeden tijdens de diensten van haar synagoge. Een aantal leden verliet uit protest de synagoge.

Haar wederhelft, Randi Weingarten, die voorzitter is van de American Federation of Teachers, onderscheidde zich op haar beurt door in april te zeggen dat Amerikaanse joden deel uitmaakten van een ‘ownership class’ in de Verenigde Staten die anderen kansen willen ontnemen.

Kleinbaum is slechts de laatste in een reeks van anti-Israël aangestelden door de regering-Biden. De twist in het verhaal is dat ze een Jood is en zelfs de titel van rabbijn heeft.

Zulke Joodse individuen worden routinematig gebruikt als menselijk schild door Jodenbashers aan de linkerkant. In Groot-Brittannië pochte de voormalige leider van de Labourpartij, Jeremy Corbyn, die een uitbarsting van Joden- en Israël-bashing in zijn partij voorzat, als zijn vrienden op over bepaalde anti-Israëlische Joden – vooral als ze religieus waren – om beschuldigingen te weerleggen dat hij een antisemiet was.

Degenen die niets van het jodendom af weten, kunnen daarom denken dat de kwaadaardige opvattingen die dergelijke joden over Israël uiten, authentieke joodse waarden vertegenwoordigen. Zeker, veel van deze anti-Israëlische joden denken dat zelf.

In feite zetten hun waarden de Joodse principes van rechtvaardigheid en waarheid op hun kop, en hun Israël-bashing is slechts een dun laagje vernis voor een haat tegen andere Joden of het Jodendom zelf.

Een deel van de verklaring hiervoor is de invloed van de marxistische ideologie die nu het linkse denken domineert door middel van ‘sociale rechtvaardigheid’ (wat allesbehalve is). Aangezien de meeste Amerikaanse joden deze kijk op de wereld onderschrijven, keren ze zich niet alleen steeds meer tegen Israël; ze gaan er schokkend van uit dat de anti-joodse voorschriften van de linkse ideologie joods zijn.

Tegenwoordig neemt deze warboel een wrede vorm aan door de doctrine van intersectionaliteit. Dit demoniseert Israël en het Joodse volk op grotesk als vertegenwoordigers van blank supremacisme, kolonialisme en racisme en stelt dat hun slachtoffers mensen van kleur zijn, de LGBTQ-gemeenschap en Palestijnse Arabieren.

Het fenomeen van joden die zich tegen elkaar keren, gaat echter met talloze voorbeelden diep in de geschiedenis terug. Men denkt dat de allereerste bloedsmaad werd gepromoot door een joodse bekeerling tot het christendom in het middeleeuwse Engeland.

In zijn essay On the Jewish Questio n schreef Karl Marx: “Geld is de jaloerse god van Israël, waarvoor geen andere god mag bestaan.”

De financier George Soros, die het doelwit is geweest van veel anti-joodse vooroordelen, heeft niettemin anti-Israëlische initiatieven gefinancierd via zijn Open Society Foundation en gaf misselijkmakend de heropleving van antisemitisme in Europa de schuld van het gedrag van Israël.

Er zijn veel verschillende redenen voor een dergelijke problematische houding ten opzichte van het Joodse volk onder sommige Joden.

Marx was de zoon van joodse ouders die zich tot het christendom bekeerden, zelf een belangrijke historische aanjager van demonisering en vervolging van de joden. De complexe persoonlijkheid van Soros werd vrijwel zeker gesmeed in zijn ervaringen in Hongarije uit het Holocaust-tijdperk.

De huidige intersectionele jodenbashers onderschrijven de opvatting van joden als roofdieren die zelf in grote mate van Marx is afgeleid.

Maar de vervormingen gaan veel dieper. Zulke Joden worden vaak “zelfhaters” genoemd, maar dit is een verkeerde benaming omdat ze de neiging hebben intens narcistisch te zijn. Bovendien is er een deel van hun Joodse afkomst dat ze wel omarmen; dit is hun identificatie met het joodse slachtofferschap, waarvan zij denken dat het hen morele adellijkheid geeft.

Dus zullen ze praten over het slachtofferschap van hun familie in de Holocaust; of in Groot-Brittannië kunnen ze als bewijs van hun ‘trotse’ Joodse identiteit het feit dat hun vaders in de jaren dertig in het Londense East End marcheerden tegen Britse fascisten naar buiten rijden.

Maar ze houden niet veel anders van joods zijn. Ze houden er niet van dat de morele codes het vrije en gemakkelijke leven dat ze willen leiden in de weg staan. Ze houden er niet van om geassocieerd te worden met attributen die geassocieerd worden met Joden door een minachtende beleefde samenleving, zoals materialisme, opdringerigheid of vulgariteit. Bovenal houden ze er niet van om als anders te worden beschouwd dan de rest van de samenleving – en evenzo houden bepaalde Israëli’s er niet van dat hun land als anders dan alle andere wordt gezien.

Natuurlijk komen andere mensen in opstand tegen hun eigen religie, cultuur of natie. Bij de joodse jodenhaters neemt dit echter pathologische vormen aan. Ze proberen obsessief het joodse particularisme uit zichzelf en de wereld te bannen.

Anti-joodse joden zijn misschien wel het grootste gevaar waarmee het joodse volk tegenwoordig wordt geconfronteerd. Ondanks dat ze links zijn, maken ze een gemeenschappelijke zaak met neonazi’s en jihadisten in hun streven om de Joden kwaad te doen. Ze zijn wild oververtegenwoordigd in de universiteiten en culturele elites, en zijn te vinden in de voorhoede van campagnes die zijn ontworpen om het Joodse volk schade toe te brengen.

Neem de recente aankondiging van Ben & Jerry’s dat het bedrijf zijn ijs niet langer zou verkopen in wat het ‘de bezette Palestijnse gebieden’ noemt.

Hoewel Ben Cohen en Jerry Greenfield hun gelijknamige bedrijf jaren geleden aan het Britse Unilever hebben verkocht, hebben ze gezegd dat deze illegale en discriminerende boycot, die zowel Joodse als Arabische inwoners van de betwiste gebieden zal treffen, “een van de belangrijkste beslissingen is die de bedrijf heeft gemaakt in zijn 43-jarige geschiedenis.”

De boycot werd op zijn beurt toegejuicht door Kenneth Roth, de Joodse directeur van Human Rights Watch, die Israël obsessief en kwaadwillig demoniseert met seriële onwaarheden.

En om de woedende terugslag te bestrijden, heeft het bestuur van Ben & Jerry’s Peter Beinart erbij gehaald , een jood die nu notoir pleit voor de ontbinding van Israël en pleit voor het ontdoen van zijn nucleaire capaciteit – zijn laatste afschrikmiddel tegen een tweede Joodse genocide.

In zijn boek The Oslo Syndrome: Delusions of a People under Siege geeft de psychiater Kenneth Levin een magistrale analyse van de psychopathologie van de anti-Israëlische en anti-Joodse Jood.

Veel van deze pathologie is diep defensief. Door Israël de schuld te geven van de moorddadige oorlog die er tegen is gevoerd, schrijft Levin, wekt een illusie van controle over een situatie die anders ondraaglijk angstaanjagend zou zijn. 

Het is kennelijk gemakkelijker voor bepaalde Israëli’s en Joden uit de diaspora om te geloven dat ze het geweld kunnen stoppen door het Israëlische beleid te veranderen dan om de realiteit het hoofd te bieden dat miljoenen fanatici erop uit zijn om Israël uit te roeien.

Evenzo geloven dergelijke diaspora-joden dat ze anti-joodse aanvallen kunnen afweren door zichzelf in de gunst te brengen bij de vijanden van het Joodse volk. Het identificeren met modieuze maatschappelijke doelen lijkt bescherming te bieden tegen de beschuldiging dat de joden alleen met hun eigen belangen bezig zijn. Dat is de reden waarom zovelen de agenda voor “sociale rechtvaardigheid” onderschrijven, antisemitisme gelijkstellen aan islamofobie en de Holocaust relativeren.

Zoals Levin echter opmerkt:

Toch is het pad dat zij bepleiten niet minder misleidend dan dat van mishandelde kinderen die zichzelf de schuld geven van het misbruik dat ze ervaren. Maar al te vaak verdoemen zulke kinderen zichzelf psychisch tot een leven van zelfverloochening en ellende. In het geval van Joden die Israël aanklagen voor de haat die ertegen is gericht, gaat de ellende die ze cultiveren veel verder dan zichzelf en ondermijnt uiteindelijk het voortbestaan ​​van Israël.

Misschien wel de meest wrede analyse van de anti-joodse jood werd meer dan tien jaar geleden geschreven door Uzi Silber in Ha’aretz.

Joods antisemitisme is een aandoening waarbij Joden gevoeliger zijn voor pijn geleden door leden van een andere groep dan (de) eigen groep, die verder uitzaait in een kwaadaardige emotionele en morele identificatie met mensen die toegewijd zijn aan (iemands) vernietiging.

Geen ander volk doet dit zichzelf aan. De houdingen van onder meer Kleinbaum, Beinart, Roth en talloze anderen vormen een bijzondere en verwoestende Joodse tragedie.

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “When the Jew-bashers are Jews” van 12 augustus 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Anti-joodse joden zijn misschien wel het grootste gevaar waarmee het joodse volk tegenwoordig te maken heeft

  1. Anti Joodse Joden zijn geen nieuw fenomeen én de oorzaak van veel ellende in de Joodse geschiedenis.

    Het is niet voor niets dat de anti Israel groepen hen paaien!

    Dit gedeelte van de Joodse geschiedenis hebben zij goed bestudeerd alleen Jammer dat die idiote ‘progressieve’ Joden dit niet hebben gedaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.