UNRWA neemt leraren in dienst die Hitler bewonderen en haat en terrorisme propageren

UNRWA Gaza-wiskundeleraar Nahed Sharawi, die in 2018 een video van Adolf Hitler deelde met inspirerende citaten om ‘je gedachten en geest te verrijken en te verlichten’:

Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, reageerde op de verklaring van UNRWA waarin het een onderzoek aankondigde naar vermeend antisemitisme en anti-Israël vooringenomenheid door zijn stafleden, dat aan het licht kwam in een UN Watch-rapport.

“Het antwoord van UNRWA slaat de plank volledig mis. Als het bureau tientallen leraren en schoolhoofden in dienst heeft die Hitler citeren en de terroristische aanslagen van Hamas en de Islamitische Jihad prijzen, is het probleem niet hun posts op sociale media en hun zogenaamde ‘neutraliteitsschendingen’, maar eerder het feit dat het onderwijssysteem van UNRWA herhaaldelijk leraren in dienst nemen en in de klas plaatsen die Hitler bewonderen en haat en terrorisme propageren”, legt Neuer uit.

“Het verwijderen van een bericht op Facebook neemt niet de haat weg in de harten en geesten van die leraren. Het lost het probleem niet op. En beweren, zoals UNRWA doet in haar reactie, dat bepaalde leraren niet in dienst waren bij UNRWA op het moment dat zij voorstander waren van racisme of terrorisme, is evenmin ter zake. Palestijnse kinderen verdienen het om volledig beschermd te worden tegen leraren van haat en racisme. Nultolerantie op scholen betekent dat je racisten uit de klas verwijdert, punt uit”, voegde hij eraan toe.

“We betreuren het dat UNRWA de boodschapper het zwijgen tracht op te leggen door UN Watch kwaadwillig aan te vallen voor het doorlichten van hun leraren met betrekking tot racisme en terrorisme, een minimale vorm van toezicht die het bureau zelf niet heeft uitgeoefend. UNRWA beschuldigt ons op lasterlijke wijze van ‘ongefundeerde en politiek gedreven beweringen’, maar noemt geen enkel voorbeeld. Daarentegen staat de reeks rapporten van UN Watch, waaronder onze nieuwe lijst van meer dan 100 UNRWA-medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing, vol met ondersteunend feitelijk bewijs in voetnoten, links en screenshots,” vervolgde Neuer.

“Geconfronteerd met ernstige beschuldigingen over brede steun voor antisemitisme en terrorisme onder haar opvoeders, steekt UNRWA zijn kop in het zand en doet ten onrechte alsof dit geïsoleerde gevallen zijn. Het tegenovergestelde is waar. We weten en hebben gedocumenteerd dat voor elke UNRWA-leraar die de terroristische aanslagen van Hitler of Hamas op sociale media prijst, er tientallen UNRWA-collega’s van die leraar zijn (zie rapport op pp. 46, 47, 162 & 195) en studenten die de berichten onderschrijven. Het probleem is systemisch.”

“Helaas heeft UNRWA, in strijd met haar verplichtingen als agentschap van de Verenigde Naties, herhaaldelijk geweigerd om in contact te treden met UN Watch, een geaccrediteerde NGO bij de Verenigde Naties, met betrekking tot bewijs van het ophitsen van hun leraren. Zoals gedocumenteerd in ons rapport, negeert UNRWA sinds 2015 directe verzoeken aan hun leiderschap, inclusief correspondentie die rechtstreeks naar de vorige chef van UNRWA is gestuurd. Als en wanneer UNRWA serieus onderzoek doet naar bewijs van opruiing door hun leraren, blijven we op elk moment klaar om commissaris-generaal Philippe Lazzarini te ontmoeten in Genève, Jeruzalem of waar dan ook, en om substantiële aanvullende informatie te verstrekken die we hebben verzameld.

“Ten slotte is het onaanvaardbaar voor UNRWA om vage en niet-specifieke ontkenningen te doen met betrekking tot gedocumenteerd bewijs van opruiing door UNRWA-personeel. Vooral gezien de ethische crisis en de geloofwaardigheidskloof van het agentschap die ertoe hebben geleid dat Zwitserland en andere donorlanden de financiering van UNRWA in 2019 hebben stopgezet, moet het minimale transparantie en verantwoordingsplicht tonen door publiekelijk te specificeren welke aanklachten ze afwijzen en uit te leggen waarom ze UNRWA-leraren niet ontslaan die publiekelijk antisemitisme en steun voor terreur propageren”, aldus de directeur van UN Watch.

“We doen nu een beroep op VN-secretaris-generaal Antonio Guterres om een ​​onafhankelijke en onpartijdige onderzoekscommissie aan te stellen om de pandemie van haat die het onderwijssysteem van UNRWA heeft besmet, volledig te onderzoeken. Het feit dat de UNRWA er niet in is geslaagd één enkele haatdocent te ontslaan, en haar grove toevlucht tot ad hominem-aanvallen op degenen die antisemitisme willen bestrijden, maken duidelijk dat ze niet in staat zijn zichzelf te onderzoeken op opruiing, net als op corruptie en misbruik. Ze zijn niet in staat Palestijnse kinderen te beschermen tegen leraren die hun hart en geest vergiftigen met een opvoeding van haat en geweld”, besloot Neuer.

Het UN Watch-rapport onthulde dat meer dan 100 van de opvoeders en medewerkers van UNRWA in het openbaar antisemitisme en geweld op sociale media hebben gepromoot, en dat het bureau er bij tal van gelegenheden niet in is geslaagd leraren te ontslaan die aanzetten tot dergelijke haat.

Na de publicatie van het UN Watch-rapport stuurde de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Staten en de Verenigde Naties Gilad Erdan klachtenbrieven naar de secretaris-generaal van de VN en de commissaris-generaal van UNRWA en eiste dat ze actie zouden ondernemen.

Plaatje hieronder: UNRWA Gaza-wiskundeleraar Nahed Sharawi, die in 2018 een video van Adolf Hitler deelde met inspirerende citaten om ‘je gedachten en geest te verrijken en te verlichten’:

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “‘UNRWA is missing the point entirely’” van 9 augustus 2021 op de site van Israel Behind The News
  • naar een artikel van Maya Margit “UNRWA Educators Promote Anti-Semitism, Praise Hitler Online” van 8 maart 2021 op de site van The Media Line

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.