Minister Shai: ‘We kunnen de steun van de VS verliezen als linkse Joden BDS en BLM blijven steunen’

De tak afzagen waarop men zit“. Anti-Zionistische Joden, ‘progressieve’ en of marxistische Joden die spugen op Israël en soms zelfs de islamistische terreur omarmen en steunen, met in hun zog ultra-orthodoxe Joden die het bestaansrecht van Israël verwerpen

Minister van Diaspora Zaken, Nachman Shai, waarschuwde vorige week dat als links-liberale Amerikaanse Joden de Boycot, Desinvestering en Sancties en Black Lives Matter-bewegingen blijven steunen, Jeruzalem de steun van de Verenigde Staten helemaal kan verliezen.

Shai maakte een gastoptreden in de podcast People of the Pod van het American Jewish Committee (AJC) en zei dat hij onlangs collega-leden van de Israëlische regering inlichtte over de status van het Amerikaanse jodendom, en hen vertelde dat …

… als we meer radicaal-linkse en progressieve liberale joden zien doorgaan om BDS en Black Lives Matter te steunen, en de Palestijnen vergelijken … in relatie tot Israël, als een genocidestaat of een apartheidsstaat, we [de steun van] Amerika kunnen verliezen.

Israël heeft de BDS-beweging al lang geïdentificeerd als een significante bedreiging waarin miljoenen dollars zijn geïnvesteerd, maar het op één hoop gooien van de boycotbeweging met de Black Lives Matter-beweging komt minder vaak voor.

Enkele grote Joodse organisaties in de VS hebben bezwaar gemaakt tegen verklaringen en standpunten van enkele BLM-activisten. De beweging heeft echter de steun gekregen van veel Amerikaanse joden en de Anti-Defamation League heeft zich uitgesproken tegen het afschilderen van haar aanhangers als ‘gewelddadige extremisten’.

Meer dan 600 Joodse organisaties, die de meerderheid van de Amerikaanse Joden vertegenwoordigen, ondertekenden een brief ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging die in augustus 2020 werd gepubliceerd in een paginagrote advertentie in de New York Times.

Een advertentie geplaatst in de New York Times door meer dan 600 Joodse organisaties ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging

Shai zei: “Er waren ideeën om op andere groepen te vertrouwen. In America today” voor steun, in plaats van het Amerikaanse Jodendom, maar dat hij dergelijke voorstellen afwijst.

Hij leek te verwijzen naar recente opmerkingen van de voormalige Israëlische ambassadeur in de VS Ron Dermer, die suggereerde dat Israël prioriteit zou moeten geven aan de ‘hartstochtelijke en ondubbelzinnige’ steun van evangelische christenen boven die van Amerikaanse joden, die volgens hem ‘onevenredig tot onze critici behoren’.

‘Ik moet ervoor zorgen dat honderdduizenden van jullie bij ons blijven’, zei Shai. “Ze zijn misschien heel kritisch over wat er in Israël aan de hand is. Ik heb ook veel kritiek… het maakt niet uit. Kortom, we zouden dezelfde waarden moeten hebben, we moeten in dezelfde dingen geloven, we moeten samenkomen en elkaar helpen… voor [een] gemeenschappelijke toekomst,’ zei Shai.

De minister van de Labour-partij sprak de hoop uit dat hij over twee jaar geen stemmen meer zal horen van de “Democratische Partij zijlijn van de weigering om wapens naar Israël te sturen of om Israël internationaal te steunen.”

Tijdens het recente conflict in Gaza probeerden verschillende progressieve wetgevers tevergeefs de verkoop van precisiegeleide raketten van 735 miljoen dollar door de regering-Biden aan Israël te blokkeren, terwijl de druk in de Democratische Partij toenam voor een onmiddellijk staakt-het-vuren tussen Israël en de terreurorganisatie Hamas.

Shai zei dat hij op Amerikaanse Joden vertrouwt om het “interne Amerikaanse publieke discours” te beïnvloeden in het voordeel van Israël. “Hiervoor hebben we u nodig – niet alleen voor uw donaties en andere manieren om Israël te steunen, wat zeer op prijs wordt gesteld.”

Op de vraag hoe hij succes voor zijn functie definieert, zei de minister van Diaspora-zaken dat het zou zijn om ‘de tweeledige steun voor Israël te behouden’. ‘Dat elke toekomstige president, wie hij of zij ook zal zijn, de waarden en belangen van Israël zal delen’, zei hij. ‘Het komt niet zonder [een] enorme investering in deze arena.’

Senator Bernie Sanders uit Vermont poseert met IfNotNow-activisten in New Hampshire, waaronder student Becca Lubow van de University of Michigan uiterst links, en houdt een bord vast met de tekst ‘Joden tegen bezetting’.

Het interview kwam te midden van een groeiende kloof tussen een conservatief georiënteerd electoraat in Israël en het Amerikaanse jodendom, een van de meest liberale minderheden van het land. Uit een juli-enquête onder Amerikaanse Joodse kiezers, gehouden na het Israëlisch-Gaza-conflict in mei, bleek dat een aanzienlijke minderheid enkele van de strengste kritieken op Israël gelooft, waaronder dat het genocide en apartheid pleegt.

Onder de respondenten van het onderzoek in opdracht van het Jewish Electorate Institute, een groep onder leiding van prominente Joodse Democraten, was 34 procent het ermee eens dat ‘Israëls behandeling van Palestijnen vergelijkbaar is met racisme in de Verenigde Staten’, 25% was het ermee eens dat ‘Israël een apartheidsstaat is’ en 22% was het ermee eens dat “Israël genocide pleegt tegen de Palestijnen.”

Onder de jongere kiezers die aan het onderzoek deelnamen, was de overeenstemming met die uitspraken groter, hoewel nog steeds in de minderheid. Uit de peiling bleek dat 9% van de kiezers het eens was met de stelling “Israël heeft geen bestaansrecht.”

Maar onder kiezers onder de 40 was dat aandeel 20%. Een derde van de jongere kiezers was het ermee eens dat Israël genocide pleegt, een standpunt dat volgens zelfs mensenrechtenadvocaten die kritisch zijn over Israël extreem is; Meer dan een derde zei te geloven dat Israël een apartheidsstaat is.

Bronnen:

 • naar een artikel van Jacob Magit “‘We may lose US’ if liberal Jews continue backing BDS, BLM — Diaspora minister” van 9 augustus 2021 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Minister Shai: ‘We kunnen de steun van de VS verliezen als linkse Joden BDS en BLM blijven steunen’

 1. Men kan de ex Israëlische ambassadeur, Ron Dermer, best begrijpen. Tijdens zijn ambt in de VS had hij ervaren dat de Evang. christenen in de VS meer steun aan Israël geven dan de Amerikaanse Joden; die voor een groot deel een vijandige houding tegen de staat op na houden. De Evang. christenen zijn degenen die het beleid van de VS tegenover Israël bepalen.
  Het lijkt alsof de geschiedenis zich zal herhalen. Voor de Tweede Wereldoorlog hadden Amerikaanse Joden niet veel met het zionisme. De Joodse pioniers in Palestina, die bezig waren een land voor zichzelf te bouwen, konden voor hen gestolen worden. Zij minachten hen. In de jaren ’30 was de groep rondom rabbijn Weiss een van de weinige Joden die zich bekommerden over het lot van de Eur. Joden. De schrijver Erik Larsson beschrijft de activiteiten van Weiss in zijn boek “In The Garden of Beasts” (in het NL verschijn het onder de titel Tiergartenstrasse). Ook de meerderheid van de Duitse Joden hadden niets met het Jodendom en zionisme. Zij zagen zichzelf als Duitsers. Men kan zelfs aannemen dat sommigen van hen waren supporters van de Hitlers NSDAP. Kennelijk dachten zij, dat hem steunen zal zijn Jodenhaat verminderen. Nu delen Amerikaanse Joden dezelfde gedachtegoed. Anders is hun steun aan BDS, BLM en ANTIFA onverklaarbaar. Zij weten dat deze bewegingen zijn van plan JODEN UIT TE ROEIEN. Er is geen enkel verschil tussen hen en de NSDAP. Ook de Joodse zware financiële steun aan de Democraten is bizarre. Een partij die is niet bepaald Israël- of Jodenvriendelijk te noemen. Deze “inclusieve partij” heeft duidelijke anti-blank en anti Joodse sentimenten. Een beeld die de Nieuwe Orde weer geeft, is die van een echtpaar uit St. Louis die met bevende angst een wapen in de hand houden om hun huis tegen BLM te beschermen https://www.youtube.com/watch?v=2EWJ7L6O91c Amerika verandert in extreme tempo. De samenstelling van de bevolking veranderd van minder blanken en steeds meer gekleurde populatie en groeiende islamisering. Van orde naar chaos; vooral in de States waar de Democraten regeren. Wat Nachman Shai zegt, ‘dat hij op Amerikaanse Joden vertrouwt om het “interne Amerikaanse publieke discours” te beïnvloeden in het voordeel van Israël’ laat zien dat hij, probeert de situatie in leuke kleuren te schetsen. HET IS TE LAAT! De haat tegen Joden groeit met de dag. Het wordt gedeeld door alle minderheden, en lagen in de bevolking. Bij ieder van de haters de haat is persoonlijk- zonder behoefte aan Göbbels-propaganda. De volgende video laat zien wat de Amerikaanse bevolking over Joden denkt : https://www.bitchute.com/video/ofTIwqJIPBAB/ Net als in Nazi Duitsland zouden de Joodse vrienden van BDS, BLM en Antifa uit de weg worden geruimd. Shai zegt ook: ‘Wij zouden dezelfde waarden moeten hebben, we moeten in dezelfde dingen geloven, we moeten samenkomen en elkaar helpen… voor [een] gemeenschappelijke we toekomst’. Daar zijn deze gasten helemaal niet in geïnteresseerd. Dus, laat ze straks maar in hun eigen sop koken. Help degenen die aan je kant staan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat die “slimme” Joden in Amerika blijkbaar nog niet uitgedokterd hebben is dat zonder Israel zij het in huidige Amerika ook wel kunnen vergeten.

  De Moslims & hun medestanders in de “gekleurde” gemeenschappen zijn van veel groter belang als kiezer potentieel.

  Zij gaan de straat op en forceren hun wil.

  De Joodse rol is al lang uitgespeeld omdat zij nog steeds denken dat zij “aangekomen” zijn als Amerikaan.

  Grote fout!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.