Europa gaat andermaal plat op de buik voor de Iraanse massamoordenaar Raisi

Teheran, 5 augustus 2021. De Europese diplomaat Enrique Mora (rood omcirkeld) nam namens de EU deel aan de inauguratie van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Vooraan van links naar rechts: Ziad al-Nakhalah, de chef van de Palestijnse Islamitische Jihad, Hamas-leider Ismail Haniyeh en Hezbollah-plaatsvervangend chef Naim Qassem [beeldbron via Twitter]

De beëdiging van de nieuwe Iraanse president op donderdag was een bewijs van politieke en morele onverschilligheid – voor het uitwissen van elk onderscheid tussen terrorisme en democratie; het was het graf van de mensenrechten.

De ceremonie was gastvrij omdat, zoals bekend is, Iraniërs goed opgeleide, elegante heren zijn met zwarte tulbanden en bleke jurken, met een charmante glimlach onder hun baard.

Voorafgaand aan het evenement kondigde Iran aan dat er 115 functionarissen uit 73 landen aanwezig zouden zijn: 10 presidenten; 20 parlementaire sprekers; 11 ministers van Buitenlandse Zaken; 10 andere ministers; en de overige parlementariërs van over de hele wereld. Een waar succes.

En daar was de menigte, vol pracht en praal, wiens zitplaatsen door de gastheren waren ingericht om de voorkeuren te weerspiegelen van Ebrahim Raisi, de nieuwe president van de Islamitische Republiek, en natuurlijk van het door de ayatollah geleide regime, wiens beslissingen altijd worden genomen door de Opperste Leider Ali Khamenei.

Hij was het die de kandidaten selecteerde die deelnamen aan de verkiezingen van juni, en tientallen elimineerde totdat Raisi, zijn uitverkorene, “verkozen” was.

Na Raisi’s nederlaag in 2017 hield Khamenei hem paraat met zeer belangrijke posities in de rechterlijke macht, waarvoor hij zelfs van Amnesty International afschuwelijke reacties ontving, omdat hij tienduizenden dissidenten en anderen ter dood had veroordeeld die niet werden gewaardeerd door het regime.

Als eerste in de rij op het feest – en op de eerste rij bij de ceremonie – waren Hamas Politburo-chef Ismail Haniyeh, leider van de Islamitische Jihad Ziad al-Nakhaleh en plaatsvervangend secretaris-generaal van Hezbollah Naim Qassem (wiens in Libanon gevestigde, door Iran gesteunde organisatie vuurde zojuist een spervuur ​​van raketten af ​​op Israël). Dit alles op één lijn en geassocieerd met de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran.

In de rij vlak achter hen, met een rode stropdas om, zat Enrique Mora, plaatsvervangend secretaris-generaal van de Europese Dienst voor extern optreden, de diplomatieke instantie van de Europese Unie, die bovengenoemde organisaties officieel aan de zwarte lijst van de EU heeft toegevoegd – en die Europa leidt in de besprekingen in Wenen om het gezamenlijke alomvattende actieplan, de nucleaire deal met Iran, nieuw leven in te blazen.

Wat moet er tegenwoordig nog meer gebeuren met Iran, behalve piraterij en een dubbele moord in de wateren van Oman; verder dan het gebruik van “proxy’s” als militaire squadrons in het hele Midden-Oosten, met wapens en drones die miljoenen waard zijn; voorbij de brute repressie tegen wanhopige Iraniërs die demonstreren op openbare pleinen in het hele land; voorbij de gekke race om uranium te verrijken, terwijl Raisi verklaart dat de atoombommen niet verenigbaar zijn met zijn principes; verder dan het chanteren van de Verenigde Staten en de andere landen die in Wenen besprekingen voeren?

En last but not least, hoe kan Europa eer bewijzen aan een land dat de vernietiging van de Joodse staat en de haat tegen Amerika tot zijn voornaamste vaandel heeft gemaakt? Hoe kan het een regering vieren die degenen die de moord op vrouwen en kinderen in bussen en pizzeria’s plannen, uitnodigt en eert en hen van geld voorziet?

De ayatollahs kunnen tevreden zijn met zichzelf. Terwijl terroristen prominent op de eerste rij staan, situeren wij ons in Europa, zonder een woord te zeggen, achter hen op de tweede rij.

Bronnen:

  • naar een artikel van Fiamma Nirenstein “Europe kneels before Raisi” van 9 augustus 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Israeli Officials, Human Rights Activists Condemn EU for Envoy Appearance at Iranian Presidential Ceremony Next to Terrorist Leaders” van 5 augustus 2021 op de site van The Algemeiner

4 gedachtes over “Europa gaat andermaal plat op de buik voor de Iraanse massamoordenaar Raisi

  1. De houding van Europa is niet zo zeer dom als kwaadaardig. De geest van pogroms, brandstapels, kruistochten, gaskamers, het is er nog steeds in good old Europe. Israël zal alleen blijven en Europa zal een tegenstander blijven.

    Geliked door 2 people

  2. “Every two seconds one person gets infected in Iran and almost every two minutes one person dies from the coronavirus,”

    Maar gelukkig is het nucleaire programma om Israel te vernietigen nog in tact…..met de steun van goede vrienden zoals Hezbollah, Hamas & EU.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.