Voor anti-zionisten stopt ‘Palestina’ niet bij de Groene Lijn

In de nasleep van het recente tumult over het ijsbedrijf Ben & Jerry’s dat aankondigde dat het de ‘bezette Palestijnse gebieden’ zou boycotten, is het de moeite waard om die term nader te bekijken: ‘bezette Palestijnse gebieden’.

In 1964 riep Ahmad el-Shukairy een conferentie bijeen waarop hij een terreurbeweging oprichtte, de ‘Palestine Liberation Organization’ genaamd. De PLO beloofde terreurdaden te plegen tegen burgers om “Palestina te bevrijden van de Israëli’s”. 

In die tijd bezette Jordanië Judea en Samaria (de “Westelijke Jordaanoever”), en Egypte bezette Gaza. Toch was geen van de terreurcampagnes van de PLO erop gericht om Jordanië of Egypte uit die illegaal bezette gebieden te verdrijven. 

In plaats daarvan was alle PLO-terreur, om het nieuw gefabriceerde “Palestina” te bevrijden, erop gericht de Joden uit Tel Aviv, Haifa, Ra’anana en andere steden, dorpen en dorpen in het Israël van vóór 1967 te verdrijven en “naar de [mediterrane ] zee.”

Het is altijd de Arabische moslim-orthodoxie geweest dat “Palestina” eigenlijk het hele land van Israël is, niet alleen Judea en Samaria. Denk maar aan de emblemen van de “Palestijnse” terreurgroepen, waaronder de PLO, Fatah, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

Dat is hun “bezette Palestijnse grondgebied” – niet de “Westelijke Jordaanoever” noch Gaza, maar heel Israël. Het is zo duidelijk als de dag – op hun vlaggen en spandoeken. Het is hun logo. Het is niet nodig om vloeiend Arabisch te spreken om te begrijpen wat er in hun gedachten en in hun aanvalsplannen staat.

In de mate dat ze beweren dat ze hun ‘Palestijnse grondgebied’ “terug” willen hebben waarvan ze beweren dat ze daaruit “verdreven” zijn, zouden de eisen van anti-zionisten niet worden opgelost door Arabieren te vertellen die beweren dat hun families ooit in Akko (Acre) of Yafo hebben gewoond (Jaffa) dat ze, om aan hun aspiraties te voldoen, nu Jenin in Samaria of Beit Hanoun in Gaza mogen hebben. 

Mensen die de Akko- of Yafo-afstamming claimen, willen Gaza niet. Het is net als een makelaar die een in Chicago gevestigde Jood uit het Midwesten vertelt die naar het Brooklyn, NY van zijn jeugd wil verhuizen:

Ik weet dat je een cultureel verlangen hebt naar Brooklyn, de bezienswaardigheden van Flatbush, het oude Ebbets Field waar de honkbal Dodgers speelden, Boro Park en Crown Heights, en Irv’s Knishery of Canarsie. Helaas kan ik u dat niet aanbieden, maar hier is iets dat in wezen identiek is: ik heb een vermelding in Chubbuck, Idaho en een andere in Waterloo, Iowa. Geloof me, je zult het verschil niet weten.

De Mossad twitterde dat ze verbaasd waren dat het Palestijnse Quds News de uitdrukking “bezette West Bank” in de juiste context gebruiken (de West Bank was namelijk van 1948 tot 1967 bezet en geannexeerd door Jordanië):

Bronnen:

  • naar een artikel Rabbi Dov Fisher “For Anti-Zionists, ‘Palestine’ Does Not Stop at the Green Line” van 8 augustus 2021 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Voor anti-zionisten stopt ‘Palestina’ niet bij de Groene Lijn

  1. Palestina…..het land zonder grondgebied, zonder eigen valuta, zonder volk met een palestijnse geschiedenis en gebouwd met gebakken lucht in luchtkastelen.

    Wat de anti Zionisten er van vinden doet er verder niet toe.

    Laat deze “activisten” eerst maar eens een beetje geschiedenis leren om de feiten van propaganda te kunnen onderscheiden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.