Bloedgeld: PA betaalde meer dan 1 miljoen euros uit aan terroristen die 20 jaar geleden de Sbarro pizzabar opbliezen

Vandaag, 9 augustus 2021, is het precies 20 jaar geleden dat de aanval op pizzarestaurant Sbarro in Jeruzalem plaatsvond. 15 mensen werden vermoord, waaronder 5 leden van één familie, en 130 mensen raakten gewond.

Als beloning voor het uitvoeren van de aanslag betaalt de Palestijnse Autoriteit elke maand in totaal $ 8.006 (6.809 euros) aan de gevangengenomen terroristen en de families van de dode terroristen die bij de aanslag betrokken waren.

Inmiddels heeft de PA Abdullah Barghouti, de terrorist die de bom heeft gebouwd en verantwoordelijk is voor de moord op 67 mensen bij verschillende aanslagen, een cumulatief bedrag van $ 285.571 (242.851 euros) betaald. Elke maand betaalt de PA hem een ​​salaris van $ 2.255 (1.922 euros). 

Bovendien heeft de PA de familie van de zelfmoordterrorist $ 68.498 (58.253 euros) betaald. Elke maand blijft de PA zijn gezin een toelage van $ 432 (376 euros) betalen. Het minimumloon in de PA is 1.450 sjekels per maand (37,42 euros).

De maandelijkse PA-salarisbetalingen aan de gevangengenomen terroristen zijn niet zomaar een gril. Ze zijn eerder gecodificeerd in de PA-wet van gevangenen en vrijgelaten gevangenen, nr. 19 van 2004 en voorschriften die op grond van de wet zijn uitgevaardigd.

Zo bepaalt “Regeringsbesluit nr. (23) voor 2010 betreffende een regeling voor de betaling van een maandsalaris aan de gevangene” de salarisschaal die de PA betaalt aan gevangengenomen terroristen, inclusief extra voordelen voor getrouwde terroristen, terroristen die kinderen hebben en terroristen die ingezetenen of staatsburgers zijn van de staat Israël.

Naast de kwestie van betalingen, bepaalt sectie 4 van de Wet op Gevangenen dat de PA geen vredesakkoord zal ondertekenen “zonder de vrijlating van alle gevangenen“, inclusief terroristen zoals Abdullah Barghouti en honderden andere terroristen zoals hij, die verantwoordelijk zijn voor voor het doden van duizenden mensen.

De PA-betalingen aan de families van de dode terroristen (de zogenaamde “martelaren”) zijn niet bij wet geregeld. In plaats daarvan worden deze betalingen gedaan op basis van interne voorschriften van het PLO-instituut voor de zorg voor de gezinnen van de martelaren en gewonden, dat volledig wordt gefinancierd door de PA.

Bronnen:

 • naar een artikel van Maurice Hirsch “Blood money: The PA has already paid $1,183,257 to the terrorists who blew up the Sbarro pizza shop murdering 15 and injuring 130” van 8 augustus 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Bloedgeld: PA betaalde meer dan 1 miljoen euros uit aan terroristen die 20 jaar geleden de Sbarro pizzabar opbliezen

 1. Easy come, easy go.

  Ze krijgen het geld zonder commentaar of kritiek over hun niet aflatende terreur programma aangedragen van hun vrienden uit het westen……… dus waarom niet?

  Hen is niets kwalijk te nemen ……wél de WESTELIJKE geldschieters!

  Zolang Westerse belastingbetalers zich laten uitbuiten blijven EU & regeringen deze terreurbende financieren en blijven zij verder Israeli’s vermoorden & hun eigen jeugd hersenspoelen via het “””onderwijs””” en blijft het conflict branden……..en dát is precies het doel!

  Oorlog & conflict…….het is een AAA verdienmodel voor velen.

  Maar misschien zijn COVID, overstromingen & branden etc. een teken van boven dat er iets helemaal fout loopt met de mens & zijn wereld.

  Een modern Sodom & Gomorrah voltrekt zich voor onze ogen vermengd met de 10 plagen van Egypte.

  We moeten alléén achterom kijken en onze consequenties trekken!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.