IDF rapport: Bedoeïenen vielen Joden aan tijdens recente operatie in Gaza

Bedoeïenen en hun kamelen; ingekleurde kodachrome foto omstreeks 1880-1890

In een eerste publicatie van de Israëlische politie en Shin Bet Security Servide werd onthuld dat een aantal bedoeïenen uit de stad Ksefa in de Negev-woestijn deelnamen aan terreur gerelateerde aanvallen op Joden tijdens Operatie Guardian of the Wall.

Tientallen Joden werden op brute wijze aangevallen door Israëlische Arabieren; sommigen van hen raakten dodelijk gewond tijdens de georganiseerde aanvallen.

In de gemengde stad Lod konden de Israëlische politie en de ISA (Shabak)-agenten de moordenaars opsporen van de lokale inwoner, de 56-jarige Yigal Yehoshua, die werd vermoord door een Arabische meute tijdens het kortstondige conflict.

Zes Arabische inwoners van de stad werden aangehouden in verband met de moord op Yehoshua , evenals twee extra Palestijnse Arabieren. Zeven van de acht zijn aangeklaagd voor moord en andere misdrijven.

Volgens rapporten op basis van ISA en politieverhoren, hebben de verdachten het besluit genomen om moorddadige aanvallen op Joden uit te voeren om nationalistische motieven. 

De acht leden van de bende richtten geïmproviseerde barrières op en gebruikten grote rotsblokken en vuilnisbakken om een ​​van Lods straten te blokkeren, en wachtten vervolgens op voertuigen van Joodse eigenaren, zodat ze ze met stenen en rotsen konden bekogelen.

Uit verhoren bleek ook dat de beschuldigde mannen Yigal Yehoshua’s voertuig bekogelden met grote stenen en, toen de ramen waren ingeslagen, stenen naar Yehoshua zelf gooiden, hem op het hoofd sloegen en kritieke verwondingen toebrachten.

Beeldbron:

  • naar een artikelReport: Bedouins attacked Jews during operation in Gaza” van 8 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.