BDS attakeert Palestijnse milieu activiste omdat ze samen met Israëliërs vergaderde

EcoPeace ME is een organisatie van Israëlische, Palestijnse en Jordaanse milieuactivisten die werken aan het oplossen van de watertekorten in de regio om iedereen ten goede te komen. Progressiever dan dat wordt het niet.

Maar het verbrak een belangrijke BDS-regel: geen normalisatie met Israël.

Dus viel BDS EcoPeace aan, en specifiek Nada Majdalani (midden), directeur van de Palestijnse tak, die onlangs haar Israëlische en Jordaanse tegenhangers in Washington ontmoette (plaatje hieronder):

BDS gaf een verklaring uit waarin het de bijeenkomst aan de kaak stelde:

Wat [Nada] Majdalani doet, gaat verder dan normalisatie door volledig betrokken te zijn bij het verdoezelen van de misdaden van de bezetting tegen ons volk, en in harmonie met het verraad van Arabische regimes die worden afgewezen en bestreden door de volkeren van de Arabische regio, inclusief ons Palestijnse volk.

Dit was bijzonder verontrustend voor de BDS-haatgroep, omdat Majdalani’s vader, Ahmed Majdalani, de Palestijnse minister van Sociale Zaken en secretaris-generaal van het Volksstrijdfront is. Majdalani is ook lid van het Uitvoerend Comité van de PLO. Het moet woedend zijn geweest om te zien hoe zijn dochter een Israëliër aanraakte.

Natuurlijk probeerden ze ook Nada’s vader Ahmed te schande te maken met deze verklaring, zoals hun naam hem controleerde. Wat deed haar vader dan? Hij organiseerde zijn eigen “normalisatie”-bijeenkomst tussen Israëli’s en Palestijnen in Al Bireh onder auspiciën van de PLO!

BDS mislukt! Andere Palestijnse facties en media klaagden bitter dat Palestijnse functionarissen soms Israëli’s ontmoeten. Palestijnse journalisten hebben vandaag ook geprotesteerd tegen een persconferentie voor Israëlische journalisten in Ramallah.

Deze obsessie met het afsnijden van alle communicatie met Israëlische Joden heeft minder dan niets opgeleverd, maar veel Palestijnse functionarissen blijven erop aandringen – ofwel omdat ze dom zijn of omdat ze bang zijn voor hun kiezers.

Hierboven Palestijnen waar de BDS beweging wél van houdt

Je zult niet zien dat “pro-Palestijnse activisten” BDS publiekelijk aan de kaak stellen, zelfs niet als ze duidelijk handelen op een manier die contraproductief is voor alle Palestijnen. Voor de meeste “pro-Palestijnse” meute is het haten van Joden een hogere morele verplichting dan het helpen van Palestijnen.

Nada Majdalani zou een held moeten zijn voor mensen die beweren het beste voor de Palestijnen te willen. In plaats daarvan wordt ze belasterd. En dat vertelt je alles wat je moet weten over de hypocrisie en regressiviteit van de BDS-meute.

Conclusie: De BDS-beweging is niet pro Palestijns maar anti-Israël. BDS steunt enkel radicale en gewelddadige Palestijnse organisaties – zoals Hamas, PFLP en Islamitische Jihad – die al decennialang schreeuwen om de vernietiging van de Joodse natiestaat Israël.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Progressive” BDS attacks Palestinian environmental activist who met with Israeli counterparts – and guess what happened next?” van 5 augustus 2021 op de blog van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.