UNRWA boos op UN Watch na rapport over antisemitische haat onder personeel

De United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) heeft donderdag een boze reactie uitgebracht op een rapport van een in Genève gevestigde NGO waarin wordt beweerd dat meer dan 100 leraren en andere werknemers inhoud online hadden geplaatst die ofwel antisemitisch was of haat aanmoedigde.

In een verklaring zei UNRWA – een VN-agentschap dat zich uitsluitend inzet voor vijf miljoen afstammelingen van de 750.000 Palestijnse vluchtelingen uit de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1947-48 – dat het slechts 10 personeelsleden had geïdentificeerd voor verder onderzoek en beweerde dat de andere personen die in de UN Watch worden genoemd, rapport , “Beyond the Textbooks“, waren niet “geassocieerd met het bureau.”

Onder de posts op sociale media die door UN Watch werden geciteerd, was er een van wiskundeleraar Nahed Shrarawi, waarin ze een video deelde met een afbeelding van nazi-leider Adolf Hitler samen met inspirerende citaten. 

Een andere UNRWA-leraar op de Westelijke Jordaanoever, Husni Masri, deelde een bericht waarin hij complottheorieën over joden promootte, waaronder dat joodse mensen de wereld willen regeren en de islam willen vernietigen en verantwoordelijk waren voor de COVID-19-pandemie.

UNRWA zei dat het “bezorgd was dat sommige van de berichten onze regels en ons beleid schenden, en als er wangedrag wordt geconstateerd, zal UNRWA onmiddellijk administratieve of disciplinaire maatregelen nemen.” De verklaring verwees echter niet naar de inhoud van de berichten die hun antisemitische karakter niet erkennen.

Het bureau beschuldigde UN Watch verder van het aanmoedigen van “sensationalistische en politiek gemotiveerde aanvallen die opzettelijk schade toebrengen aan een toch al kwetsbare gemeenschap: vluchtelingenkinderen.”

Het vervolgde: “Het mandaat van de UNRWA is om levensreddende humanitaire hulp te bieden aan meer dan vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen, een verantwoordelijkheid die het Agentschap zeer serieus neemt.”

In een reactie op de UNRWA-verklaring zei Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, vrijdag dat het “het punt volledig mist”.

“[Het agentschap] moet minimale transparantie en verantwoordelijkheid tonen door publiekelijk uit te leggen welke beschuldigingen ze afwijzen, en om uit te leggen waarom ze UNRWA-leraren niet ontslaan die antisemitisme en steun voor terreur publiekelijk propageren”, zei Neuer.

Bronnen:

 • naar een artikelUNRWA Accuses NGO of ‘Politically-Motivated Attacks’ After Report on Antisemitic Hatred Among Agency Employees” van 6 augustus 2021 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “UNRWA boos op UN Watch na rapport over antisemitische haat onder personeel

 1. Ja, langzaam maar zeker begint het UNWRA schoentje te knellen en hun boodschap te wringen.

  Het geld word knap en hun boodschap is grijsgedraaid.

  Bovendien is het scenario voor de volgende ‘echte catastatrophe al geschreven…AFGHANISTAN, met duizenden burgerslachtoffers, vluchtelingen stromen die op gang komen en vrouwen die weer naar de middeleeuwen worden gecatapulteert.

  Dat hierover de totale zwijgzaamheid in de anders zooooooo bezorgde straten van onze hoofdsteden vol mensen/vrouwen recht vechters heerst, is een ander verhaal.

  AFGHANISTAN met hun gezeur over vrouwenrechten, burgerdoden/gewonden , vluchtelingen etc………wat is dat in verhouding tot de rechten op aandacht & geld van palestijnen?

  UNWRA met hun gejammer, fake stories & volgevreten palestijnen begint haar glans te verliezen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.