Hezbollah vuurt 19 raketten af ​​op Israël, in zwaarste spervuur ​​sinds 2006

Hezbollah, het huurleger van Iran in de strijd om de vernietiging van Israël

Negentien raketten werden vrijdagochtend vanuit Libanon afgevuurd op Noord-Israël, waardoor inwoners van een aantal steden op de Golanhoogte en Galilea Panhandle naar hun schuilplaatsen werden gestuurd. 

De terreurgroep Hezbollah erkende later de verantwoordelijkheid voor het spervuur, het zwaarste sinds de Tweede Libanonoorlog van 2006.

De Israel Defense Forces zeiden dat 10 projectielen werden onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem en zes landden in open lucht rond Mount Dov. Nog eens drie raketten slaagden er niet in de grens vrij te maken en landden volgens het leger op Libanees grondgebied.

De alarmen gingen kort voor 11 uur af in Ein Quiniyye, Neveh Ativ en Snir, nabij de noordelijke grens van Israël met Libanon en Syrië.

De door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah bevestigde dat het de projectielen had afgevuurd, die naar eigen zeggen kwamen als reactie op recente Israëlische luchtaanvallen in Libanon.

“Het Islamitische Verzet heeft open gebieden in de buurt van de Sheba Farms beschoten met tientallen 122 mm-raketten”, zei Hezbollah in een verklaring in Arabisch-talige media.

De Israëlische luchtaanvallen van donderdag op de vroege ochtend waren een reactie op een eerdere raketaanval vanuit Libanon op woensdag.

Er waren geen directe meldingen van slachtoffers of schade bij de raketaanval van vrijdag. De ambulancedienst van Magen David Adom zei dat het niet op de hoogte was van eventuele verwondingen.

De IDF zei dat het was begonnen met een golf van artillerie-aanvallen op de bron van het raketvuur.

Het leger voegde eraan toe dat er geen speciale instructies waren voor bewoners in het gebied. ‘Het gewone burgerleven aan de Libanese grens moet worden gehandhaafd’, zei de IDF in een verklaring.

Israël bereidt een breed scala aan militaire en geheime reacties voor op een spervuur ​​van 19 raketten die vrijdag op Israël zijn afgevuurd door de terreurgroep Hezbollah, zei een defensiefunctionaris, en merkte op dat de ernst ervan zal afhangen van hoe de situatie zich ontwikkelt.

“De Israëlische strijdkrachten hebben de afgelopen dagen actie ondernomen met grootschalige aanvallen in Libanon, meestal met artillerie en met aanvallen op infrastructuur met straaljagers, zoals we al jaren niet hebben gedaan”, zei de functionaris in een verklaring.

“Het defensie-instituut bereidt aanvullende opties voor een reactie op verschillende manieren voor – openlijk en verborgen – in overeenstemming met de ontwikkelingen [in het veld]. De voortzetting van onze activiteiten zal in overeenstemming zijn met de operationele behoeften en een tijdschema dat het meest geschikt is voor Israël”, voegde de functionaris eraan toe.

Tijdens het conflict in mei tussen Israël en terreurgroepen in de Gazastrook vuurden Palestijnse facties in Libanon drie keer raketten af ​​op Noord-Israël, blijkbaar met stilzwijgende goedkeuring van Hezbollah, dat de strikte controle over Zuid-Libanon handhaaft. 

Een Palestijnse groep vuurde eerder deze week opnieuw raketten af ​​op het noorden van Israël. In deze vier gevallen reageerde Israël met beperkte artilleriebeschietingen. Woensdag werd dit gevolgd door een reeks luchtaanvallen op niet nader gespecificeerde militaire doelen in het gebied van waaruit de raketten werden afgevuurd. Dit waren de eerste Israëlische luchtaanvallen op doelen in Libanon sinds 2014.

Bronnen:

  • naar een artikelWith first rocket attack in 15 years, Hezbollah risks war to test Israel” van 7 augustus 2021 en een artikelHezbollah fires 19 rockets at Israel, in heaviest barrage since 2006 war” en een artikelIsrael warns of ‘overt and covert’ response if Hezbollah rocket fire continues” van 6 augustus 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.