Palestijnse Autoriteit weigert Qatarese terreurgelden over te maken aan Hamas in Gaza

De bancaire en humanitaire systemen van de Palestijnse Autoriteit (PA) weigeren deel te nemen aan een opzet om de overdracht van Qatarees hulpgeld naar de Gazastrook te vergemakkelijken, vertelden PA-bronnen donderdag aan de Ynet- nieuwswebsite.

Volgens het rapport vreest de PA dat een dergelijke samenwerking haar zou blootstellen aan juridische acties op grond van ondersteuning en financiering van terrorisme.

Volgens “het memorandum van overeenstemming tussen de staat Palestina via het ministerie van Sociale Ontwikkeling en het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken via het Gaza-rehabilitatiecomité”, heeft de PA ermee ingestemd om Qatarese fondsen over te dragen via banken die onder toezicht staan ​​van het Palestijnse Monetaire Fonds. naar een lijst met namen samengesteld door Qatari.

De overschrijvingen zullen plaatsvinden met behulp van ATM-kaarten met het logo van de bank en zullen ondersteuning bieden aan 100.000 begunstigden uit arme gezinnen en aan 27.695 andere begunstigden, van wie de meesten Hamas-functionarissen zijn.

Nadat het geld is overgemaakt naar de PA-banken, zal de PA magnetische kaarten uitgeven die elke maand worden opgeladen met $ 100 en deze zullen worden overhandigd aan de arme gezinnen in de Gazastrook.

De bronnen vertelden Ynet dat de reden voor de vertraging van de afronding van de schets is dat functionarissen in het banksysteem van de PA zich zorgen maken dat de overeenkomst hen blootstelt aan rechtszaken.

De Palestijnse Monetaire Autoriteit (PMA) heeft donderdag een officiële verklaring uitgegeven, waarin staat dat PA-banken niet betrokken zijn bij de overdracht van fondsen.

Qatar heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen dollars verstrekt om elektriciteit in de Strip te betalen, nieuwe wegen en ziekenhuizen aan te leggen, Hamas te helpen de salarissen van zijn ambtenaren te dekken en maandelijkse toelagen aan arme gezinnen te verstrekken.

Israël dat de overdracht van het geld naar Gaza toestaat, is bekritiseerd vanwege de bezorgdheid dat de terroristische heersers van Hamas in Gaza het geld in eigen zak zullen steken en het vervolgens voor terreurdoeleinden zullen gebruiken.

Na Operatie Guardian of the Walls werd gemeld dat Israël van plan is de manier waarop het Qatarese geld Gaza binnenkomt opnieuw te evalueren om ervoor te zorgen dat het geld naar de behoeftige bevolking van de Strook gaat en niet in handen van Hamas.

Vorige maand zeiden Palestijns-Arabische bronnen dat de Verenigde Naties de verantwoordelijkheid op zich zouden nemen voor het verdelen van de Qatarese monetaire hulp aan families in de Gazastrook.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “Report: PA banks refusing to transfer Qatari money to Gaza” van 6 augustus 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Elior Levy “Palestinian banks said refusing to be conduit of Qatar aid to Gaza” van 5 augustus 2021 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.