Al Jazeera bezocht de tunnels van de Al Qassam Brigades in Gaza (in beeld)

Al Jazeera bezocht de tunnels van de Al Qassam Brigades (Hamas) in de Gazastrook

Al-Jazeera Network (Qatar) zond op 5 juni 2021 een rapport uit over het complex van ondergrondse gevechtstunnels van Hamas. Volgens het rapport is er slechts beperkte schade aan het tunnelcomplex toegebracht en is de opgelopen schade hersteld.

Jihad, een lid van de Al-Qassam Brigades, zei dat de tunnels worden gebruikt voor communicatie en om munitie en raketlanceerplatforms op te slaan.

De correspondent van Al-Jazeera zei dat de tunnels werden gebruikt bij Hamas-operaties om IDF-soldaten te ontvoeren en dat Hamas de tunnels beschouwt als een “strategisch wapen” dat in toekomstige oorlogen met Israël zal worden gebruikt.

Waar de hulpgelden, in wezen bestemd voor de verpauperde bevolking in Gaza, in werkelijkheid naar toe gaan: naar de oorlogsinspanningen en tunnels van Hamas:

Verslaggever: ‘Dit is de eerste keer dat de Al-Qassam Brigades dergelijke beelden van tunnels vrijgeven na de recente oorlog. Dit zijn kamers, communicatieapparatuur en kaarten die door de Al-Qassam Brigades worden gebruikt om de gevechten en operaties tegen het Israëlische leger te voeren.’

Jihad, strijder van de Al-Qassam Brigades: ‘Nu lopen we door een netwerk van tunnels dat de hele Gazastrook overspant. Het werd tijdens de recente oorlog gebruikt om gevechtsoperaties uit te voeren. Dit is een van de commando- en controlecentra die tijdens de oorlog werden gebruikt en wordt na de oorlog nog steeds gebruikt. Zoals je kunt zien, is het klaar met alle apparatuur en apparaten om de operaties te leiden en de troepen te organiseren.

Verslaggever: ‘Lange en uitgebreide passages, munitiedepots en raketlanceerplatforms maken allemaal deel uit van dit ondergrondse militaire en operationele complex, zoals de Al-Qassam-brigades beweren. Het Israëlische leger zei dat dit complex een van de belangrijkste doelen was in de recente oorlog tegen de Gazastrook, en dat het grootste deel ervan werd vernietigd, waardoor deze tunnels onbruikbaar werden. Al-Qassam Brigades heeft het echter alleen over gedeeltelijke schade.

Musa, strijder van de Al-Qassam Brigades: ‘We hebben slechts beperkte schade opgelopen. Dankzij Allah hebben we direct na het einde van de oorlog dit gebied gerenoveerd en weer gereed gemaakt.‘ […]

Verslaggever: ‘Al-Qassam bouwt en ontwikkelt zijn tunnels al tientallen jaren en gebruikte ze in vele gevechtsmissies en operaties, waarvan de meest prominente de gevangenneming van Israëlische soldaten was. Al-Qassam Brigades beschouwt deze tunnels als een strategisch wapen in Gaza en gelooft dat ze het belangrijkste slagveld zullen blijven in elke toekomstige oorlog tegen Israël. Hisham Zaqqut, Al-Jazeera, bericht vanuit Gaza, Palestina.

Bronnen:

  • naar een artikelAl-Jazeera Report On Hamas’ Tunnel Complex In Gaza” van 5 juni 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Al Jazeera bezocht de tunnels van de Al Qassam Brigades in Gaza (in beeld)

  1. Het is vooral een strategisch wapen tegen de eigen bevolking…..want i.p.v. hen te voeden/verzorgen slaan ze deze “”hulp”” op in wapens.

    Maar gelukkig heeft Al Jazeera weer een mooie reportage kunnen maken…..zonder één woord van kritiek tegen deze terreur bende.

    Amerika/EU/Qatar zijn de grootste financiers van dit ondergrondse systeem.

    Jammer dan dat met deze “hulp” de oorlog niet zal worden beëidigd……maar dat is dan ook niet de bedoeling want zonder dit conflict gaan er honderden banen verloren (politici, MO ‘experts’, NGO’s, journalisten, tunnelbouwers & Hamas bobo’s) en dat is niet de bedoeling.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.