Israëlische turnster verovert Goud op de Olympische Spelen in Tokio 2020/21

De Israëlische artistieke turnster Artem Dolgopyat won een Olympische gouden medaille op de zondagse finale van de vloeroefening voor mannen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, met een score van 14,933.

Leuk om te zien hoe de wit-blauwe Israëlische vlag werd gehesen en te luisteren naar Israël’s nationale volkslied Hatikvah op alle TV-zenders tijdens de uitreiking van de gouden medaille aan deze fabelachtige atleet. 🙂

De Spanjaard Rayderley Miguel Zapata kreeg een score die identiek was aan Dolgopyat, maar stond onder hem vanwege de hogere moeilijkheidsgraad van Dolgopyat’s oefening, waardoor hij slechts een zilveren medaille opleverde.

Terwijl het Taekwondo-fenomeen Avisag Semberg druk bezig was met het winnen van Israëls eerste bronzen medaille voor de Olympische Spelen van 2020, was Dolgopyat bezig met de kwalificatie voor de finale van de vloeroefening voor heren vanaf de eerste plaats algemeen, na een indrukwekkende score van 15,20 in de oefening die hij uitvoerde.

De 24-jarige kwam uit in de eerste groep. Hoewel later op de dag ook de andere twee groepen gymnasten meededen, en aan het einde van de wedstrijddag bleef Dolgopyat eerste. De score die hij tijdens de kwalificaties heeft behaald, helpt Dolgopyat niet in de finale en wordt gereset.

Artems passie voor gymnastiek gaat terug tot de prille leeftijd van zes toen hij zich voor het eerst aanmeldde voor zijn plaatselijke club in Dnirpo, Oekraïne, terwijl hij in de voetsporen trad van zijn vader, die zelf turnster was. In 2009 verhuisde het gezin van Dolgopyat naar Israël en vestigde zich in Tel Aviv, waar hij al snel een uitblinker werd bij de Maccabi-sportclub.

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli artistic gymnast wins Olympic gold medal at men’s floor finals” van 1 augustus 2021 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Israëlische turnster verovert Goud op de Olympische Spelen in Tokio 2020/21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.