Als iemand je zegt dat ze je gaan vermoorden, kan je ze beter geloven

Jodenhaat en Israëlhaat, de twee kanten van dezelfde munt

Het is tijd voor Joden om opnieuw verbinding te maken met onze illustere geschiedenis van het verdedigen van onszelf. Van de haggiborim, helden van koning David, tot de glorieuze Makkabeeën, tot de leringen van Jabotinsky tot de IDF.

Weten onze jongeren zelfs van Jabotinsky? Tijdens zijn jeugd nam Ze’ev Jabotinsky een leidende rol op zich bij het organiseren van zelfverdedigingseenheden en vocht hij voor de rechten van joodse minderheden in Rusland. Vervolgens reisde hij door heel Rusland en drong aan op zelfverdediging bij de Joodse gemeenschappen. Hij zat achter de Betar-beweging. In 1937 werd de Irgun Tzvai Leumi (IZL) de militaire tak van de Jabotinsky-beweging en hij werd de commandant.

De drie organisaties die werden geleid door Jabotinsky, de Nieuwe Zionistische Organisatie (NZO), de Betar-jeugdbeweging en de Irgun Tzvai Leumi (IZL) waren drie verlengstukken van dezelfde beweging. 

De New Zionist Organization was de politieke arm die contacten onderhield met regeringen en andere politieke factoren, Betar leidde de jeugd van de diaspora op voor de bevrijding en opbouw van Eretz Israel en de Irgun Tzvai Leumi (IZL) was de militaire arm die vocht tegen de vijanden van de zionistische onderneming.

Laten we Meir Kahane, de ideologische vader van Jewish Power, de man achter de JDL, niet vergeten; de Joodse Defensie Liga. Ja, sommigen zeggen dat hij een extremist was, maar zijn erfenis zou moeten zijn dat Joden zich kunnen en moeten kunnen verdedigen. En vandaag hebben we de JDL in de diaspora. En we hebben ze nodig.

Antifa en BLM richten grote schade aan – dat is oké. We schreeuwen dat Black Lives Matter en knijpen een oogje dicht voor de vernietiging die ze veroorzaken. Een lid van de JDL komt op om Joden te verdedigen en wordt ervan beschuldigd deel uit te maken van een terroristische organisatie. Nou, mensen, Joodse levens zijn belangrijk.

Te veel Joden zijn niet bereid om onze rechten te verdedigen om onze keppel te dragen, onze sterren van David, onze mezzuzot op onze deurposten te tonen en trots naast Israël te staan. Vanwege angst. Als we niet langer bang zijn om fysiek gekwetst te worden, kunnen we tegen alles op. Het lijkt erop dat we niet hebben geleerd dat zwakte pestkoppen aantrekt. Duiken en verstoppen is nooit het antwoord.

Het is tijd voor elke Jood om zelfverdediging te leren. Leer het op dagscholen, op Hebreeuwse scholen, in Joodse kampen. Naschoolse programma’s. We kunnen Krav Maga leren van de IDF of we kunnen jiu jitsu leren zoals onze Israëlische broeders en zusters. Na hun verpletterende succes, moeten we het misschien Joods jitsu noemen.

Als de wereld gaat inzien dat Joden in de diaspora net zo onbevreesd zijn als de IDF in Israël, zullen ze ons met rust laten. Als ze Joden terug zien vechten op straat als een Jodenhater opkomt en aanvalt, zullen ze ons met rust laten.

Als we ons verleden, onze grote strijders, eren, zullen we gerespecteerd worden en met rust gelaten worden om als Joden te leven, in Israël en in de diaspora.

Op het plaatje uit 1978: De soldaat die destijds de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi uitschakelde is de latere minister van defensie Ehud Barak. Mughrabi pleegde die dag in 1978 een bloedige aanslag op een Israëlische touringcar waarbij 38 Israëlische dagjestoeristen levend werden verbrand

Bronnen:

  • naar een artikel van Diane Bederman “If someone says they are going to kill you, believe them” van 30 juli 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.