Corona Game Changer: Israël test vaccin in de vorm van een pil die oraal kan ingenomen worden

Israël, dat zoals bekend al van bij het begin van de vaccinaties tegen Covid-19 wereldleider is qua snelheid en hoeveelheid van het toedienen van vaccinaties, heeft gemerkt dat het Phizer vaccin al na zes maanden heel wat minder bescherming biedt. Vandaar dat besloten werd om een te starten met een 3de vaccinatie voor de 60-plussers.

Het besluit van Israël kwam te midden van een strijd om een ​​recente golf van coronavirusinfecties in te dammen, waardoor het aantal gevallen van slechts tientallen per dag een maand geleden is gestegen tot een dagelijkse caseload van meer dan 2.000 deze week.

Naaldenfobie

Echter, nogal wat mensen leiden aan Belonefobie, angst voor naalden dus en een reden voor velen om zich niet te laten vaccineren. Maar ook voor hen is binnenkort een oplossing: vaccin in de vorm van een pil.

Israël zal beginnen met ’s werelds eerste klinische proeven van een Covid-vaccin dat oraal kan worden ingenomen. Oravax is de orale versie van een vaccin dat nu wordt ontwikkeld door Premas Biotech, gevestigd in India.

Nadav Kidron, CEO van het in Jeruzalem gevestigde Oramed Pharmaceuticals, hoopt dat zijn vaccin, Oravax, een “game changer” zal zijn. Omdat het vaccin niet bij lage temperaturen hoeft te worden bewaard of door medische professionals hoeft te worden toegediend, kan Oravax snel worden gedistribueerd naar landen die nog geen immunisatiecampagnes hebben gelanceerd.

Kidron zei dat pillen vooral nuttig kunnen zijn voor mensen die een booster nodig hebben, en gelooft dat Oravax krachtige bescherming zal bieden tegen nieuwe Covid-varianten.

Oramed kreeg toestemming van het Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv om in augustus met klinische proeven te beginnen, in afwachting van de definitieve goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid. Er zullen pillen worden gegeven aan 24 niet-gevaccineerde vrijwilligers, van wie het niveau van antilichamen zal worden gecontroleerd.

In maart testten Israëlische onderzoekers in Rehovot Oravax op varkens. De varkens produceerden de verwachte antilichamen, wat de weg vrijmaakte voor klinische proeven op mensen.

In een interview met de Times of Israel legde Kidron uit dat Oravax zich richt op drie oppervlakte-eiwitten van het SARS CoV-2-virus, in tegenstelling tot andere vaccins die zich slechts op één richten. Hij zei ook dat de eiwitten die Oravax aanscherpt niet vatbaar zijn voor mutatie, waardoor het vaccin zelfs tegen nieuwe varianten effectief zal zijn.

Bronnen:

  • naar een artikelCorona Game Changer: Oral Vaccine Tested by Israeli Company” van 28 juli 2021 op de site van United With Israel
  • naar een artikelIsraelis age 60 and up to start getting third coronavirus vaccine dose next week” van 29 juli 2021 en een artikelIsraeli data seems to show COVID vaccine protection starts fading after 6 months” van 11 juli 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.