Veel terroristen werden door NGO’s opzettelijk gemeld als burgerslachtoffers in de oorlog van mei

Volgens een rapport van NGO Monitor zijn er minstens 50 incidenten geweest waarbij NGO’s Israël ten onrechte de schuld gaven van burgerslachtoffers in het 11-daagse conflict tussen Israël en Hamas in Gaza in mei.

In de meeste gevallen ging het om terroristen die ten onrechte als burgerslachtoffers werden vermeld, terwijl in een minderheid van de gevallen burgers werden gedood door dwalende Hamas- of Islamitische Jihad-raketten die in Gaza tekortschoten, maar waarvan nog steeds werd gemeld dat ze door Israël waren gedood.

In één geval berichtte het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten over de dood van een vader en zoon bij een Israëlische luchtaanval zonder te vermelden dat de vader veldcommandant was in de Izz Ad-Din Al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de terroristische organisatie Hamas.

Veel andere strijders werden ten onrechte als burgers bestempeld, hoewel Hamas en de Islamitische Jihad hen als leden en strijders opsommen.

In andere gevallen zouden mensen zijn gedood door granaatscherven of een raketgranaat die onmogelijk afkomstig kunnen zijn van Israëlische wapens, aangezien de raketten die door Israël worden gebruikt geen granaatscherven produceren zoals Hamas en de raketten van de Islamitische Jihad doen en omdat geen Israëlische soldaten een voet in Gaza zetten tijdens het conflict.

NGO Monitor verklaarde:

Een methode die door NGO’s wordt gebruikt om het aantal burgerslachtoffers op te drijven, vergezeld van beschuldigingen van “oorlogsmisdaden”, is om essentiële details over specifieke incidenten te verdoezelen of weg te laten, waardoor de rol van terroristische groeperingen wordt weggenomen. NGO’s classificeren Palestijnse terroristen ten onrechte als burgers en negeer bewijs dat terreurgroepen betrokken zijn bij de dood van Gazaanse burgers.

“Door niet nauwkeurig te rapporteren, versterken Palestijnse NGO’s de demoniseringsstrategie, negeren ze het plegen van oorlogsmisdaden door Palestijnen en verdraaien ze de realiteit van Israëlische inspanningen om het aantal burgerslachtoffers tijdens de gevechten te beperken.

Deze gemanipuleerde NGO-accounts dienen ook als basis voor opruiende media projecten, zoals het beruchte voorpaginaverhaal van de New York Times met foto’s van kinderen, en voor internationale “onderzoeken”, zoals een aanstaande onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad, voegde de organisatie eraan toe.

Bronnen:

  • naar een artikelReport: Many terrorists reported as civilian casualties in May war” van 26 juli 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelSee No Evil: NGOs Turn Terrorists into Civilians in 2021 Gaza Conflict” van juli 2021 op de site van NGO Monitor
  • naar een artikel van EoZ “UN admits that more than half of those killed in Gaza were terrorists” van 30 mei 2021 en een artikel “Hamas shows journalists a damaged school that appears to have been hit by a Hamas rocket” van 28 mei 2021 op de site van Elder of Ziyon
  • een artikel op deze blog “Een voorbeeld van succesvolle Hamas-propaganda waarmee het Westen vakkundig om de tuin wordt geleid” van 2 juni 2021 en een artikel “De VN geeft toe dat meer dan de helft van de doden in Gaza terroristen waren” van 31 mei 2021 en een artikel “Meer dan 70% van de slachtoffers in Gaza waren geen ‘burgers’ maar terroristen van Hamas, PIJ e.a. groepen” van 26 mei 2021

2 gedachtes over “Veel terroristen werden door NGO’s opzettelijk gemeld als burgerslachtoffers in de oorlog van mei

  1. Ach, een leugentje meer of minder……who cares!

    Met de gewone banale waarheid waren deze NGO’s natuurlijk allang failliet verklaard en dus draaien & verdraaien ze er lekker op los want een anti Israel/Joden claim slaat altijd aan en word zonder veel scepsis geaccepteerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.