Hamas tracht met brandballonnen Israël te provoceren om strijd te hervatten

Hamas gebruikt naar verluidt de aanvallen met brandbom ballonnen van afgelopen zondag op Zuid-Israël als een signaal aan zowel Israël als Egypte dat als Qatarese fondsen niet naar de Gazastrook beginnen te stromen, het verder zal gaan met verdere escalatie.

Volgens het Israëlische Channel 13 maken de drie branden die zondag zijn aangestoken door brandballonnen, gevolgd door vergeldingsaanvallen van de IDF op Hamas-doelen, deel uit van een algemene campagne van Hamas om het staakt-het-vuren met Israël in gevaar te brengen dat sinds de elf dagen van de twee partijen heeft plaatsgevonden tijdens het conflict in mei.

Het doel van Hamas is om Egypte en Israël te dwingen de levering van miljoenen dollars aan fondsen geschonken door de regering van Qatar te vergemakkelijken.

De contacten met Israël en Egyptische bemiddelaars gaan volgens Hamas niet in de richting die de terroristische groepering wenst, terwijl de Qatarese pogingen om een ​​middel te vinden om de fondsen te leveren die de Israëlische zorgen baren over hun gebruik voor terroristische activiteiten zullen wegnemen, tot dusver zijn mislukt.

Zondag laat heeft de Israëlische luchtmacht doelen in de Strip geraakt als reactie op de laatste ballonaanvallen. Egypte heeft sindsdien zijn bemiddelingspogingen hernieuwd en vraagt ​​Hamas om de huidige situatie niet te laten escaleren.

Op maandag heeft een lid van het politieke bureau van de terreur groep, Hussam Badran, verklaard dat als “er is een soort van aarzeling en terughoudendheid en verstoring van de onderhandelingen is om de wapenstilstand te stabiliseren en de belegering van Gaza op te heffen, we onze toevlucht zullen nemen, in overeenstemming met de facties in Gaza, om verschillende mechanismen te gebruiken om de bezetting onder druk te zetten.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Benjamin Kerstein “Report: Hamas Using Incendiary Balloon Attacks to Signal Willingness to Escalate Conflict With Israel” van 26 juli 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.